default-image

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ευ. Κακουλάκη "Ίσως μια μέρα"

Πολιτισμός
Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ευ. Κακουλάκη "Ίσως μια μέρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Ίτανος" το νέο μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Κακουλάκη-Bedu με τίτλο "Ίσως μια μέρα".

Το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι μία απλή καθημερινή γυναίκα, η Εύα, η οποία καλείται ν' αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας μέσω των πολλαπλών της ρόλων ως εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα και κόρη.

Βιώνοντας την καταπίεση από μικρό κορίτσι, κάνει όνειρα τα οποία την κρατούν στη ζωή. Ώσπου η ίδια η ζωή της δίνει την ευκαιρία να ξεδιαλύνει το χάος μέσα της και να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση. Μέσα από το δίλημμα που την ταλανίζει, ακολουθεί τελικά τη δική της επιλογή, τα δικά της "θέλω", ερχόμενη (φυσικά) αντιμέτωπη με τις ανάλογες συνέπειες.

Περνά αρκετές δυσκολίες, καθώς η απόφασή της δε γίνεται αποδεκτή - κυρίως από τον οικογενειακό περίγυρο, στον οποίο είχε δηλώσει υποταγή. Έτσι, στέκεται στα πόδια της και αποποιείται τη ζωή που της είχε επιβληθεί. Είναι η δύναμη της θέλησης, η ελπίδα για ζωή ή ο αναπάντεχος έρωτας η κινητήριος δύναμη που την ώθησε σ' αυτήν την απόφαση ζωής;

Ο αινιγματικός τίτλος προμηνύει μια ενδεχόμενη αλλαγή - "Ίσως μια μέρα" - δημιουργώντας στον αναγνώστη ένα αίσθημα ελπίδας και προσμονής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News