Ειδήσεις

Κοινό φεστιβάλ Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων και Σίβας

Μέσα από ένα τριήμερο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, η δημοτική ενότητα Παλιανής στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας, των κατοίκων και των τοπικών προϊόντων των τεσσάρων οικισμών του πρώην Δήμου. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση το βράδυ της Κυριακής στο παλιό Δημαρχείο στο Βενεράτο Ηρακλείου, με τη στήριξη παράλληλα τόσο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης όσο και του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής και αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Βλαχάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη «να δώσουμε όλοι μαζί ένα δυναμικό «παρών» και να προβάλλουμε τόσο τους ανθρώπους-επιχειρηματίες, όσο και την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου μας. Εξάλλου, προεκλογική μας δέσμευση και επιθυμία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ήταν να αναζητήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, στο οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να διαμορφώσει νέες βιωματικές πολιτικές για την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στο παλιό Δημαρχείο στο Βενεράτο Ηρακλείου.

Σκοπός, όπως τονίστηκε παρουσία αρκετών κατοίκων τόσο του Βενεράτου και της Αυγενικής, όσο και των Κερασίων και της Σίβας είναι να βοηθηθεί η ενδοχώρα σε κάθε επίπεδο και να δοθεί η πρέπουσα αξία και σημασία στους ανθρώπους της. Έτσι, συζητήθηκε να πραγματοποιηθεί ένα τριήμερο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο μέσα από το οποίο οι επιχειρηματίες της περιοχής θα προβάλλουν τα τοπικά τους προϊόντα. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βλαχάκης, «θα παρουσιάσουμε καθετί που αφορά καλλιτεχνικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής, όπως εργαστήριο αγιογραφίας, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα».

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πλεύρη Αριστέα, καθώς και εκπρόσωπος του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι θα συμβάλουν με τη σειρά τους για την υλοποίηση της εκδήλωσης. Επιπλέον, συμμετείχαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, των πολιτιστικών και αγροτικών συλλόγων, επιχειρηματίες και άλλοι φορείς της περιοχής.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια