Ειδήσεις

Καβούσι Ιεράπετρας: Υπότροπος… βοσκός

Μετά από επώνυμη καταγγελία αγρότη από το Καβούσι Ιεράπετρας, ο οποίος βρήκε 75 αιγοπρόβατα γνωστού κτηνοτρόφου να καταστρέφουν τις καλλιέργειές του μέσα στο περιφραγμένο αγρόκτημά του, και μερικές ακόμα εκατοντάδες ζώων από το ίδιο κοπάδι να βόσκουν στο ιερό άλσος του Αζοριά, οργανώθηκε το πρωί της Δευτέρας επιχείρηση για να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία.

Με τις γνωστές σε όλο τον κόσμο πια αρχαιότητες του Αζοριά, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, να βρίσκονται στο έλεος των αιγοπροβάτων, κινητοποιήθηκαν η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Ιεράπετρας, που μετά από 5ωρη επιχείρηση συνέλαβαν τον 59χρονο κτηνοτρόφο και τα αδέσποτά του, τα οποία κρατούνται και φυλάσσονται μέχρι να εκποιηθούν στα παλιά δημοτικά σφαγεία της πόλης.

Ο άτυχος αγρότης από το Καβούσι, που είχε πιστέψει ότι με τις στιβαρές ψηλές περιφράξεις θα έσωζε τις καλλιέργειές του από τα αιγοπρόβατα, κατάλαβε το πρωί της περασμένης Δευτέρας ότι τα ζώα, όταν πεινάνε, πηδούν ακόμα και τους φράχτες για να βρουν τροφή.

Το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας με τα ΤΑΕ Λασιθίου και το δημοτικό κλιμάκιο περισυλλογής των αδέσποτων ζώων κατάφεραν, μετά από επιχείρηση 5 ωρών, να πιάσουν τα 75 αιγοπρόβατα που είχαν εγκλωβιστεί στο περιφραγμένο αγρόκτημα, τα φόρτωσαν σε φορτηγά του Δήμου και τα μετέφεραν στις εγκαταστάσεις των παλιών σφαγείων.

«Θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό για την πάταξη της ασυδοσίας προς πάσα κατεύθυνση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος απασχολεί τις υπηρεσίες. Αν θέλει, μπορεί να έρθει να παραλάβει τα ζώα του, αφού πληρώσει 50 ευρώ πρόστιμο για το καθένα και 10 ευρώ για τη σίτιση και τη φύλαξη του κάθε ζώου για κάθε ημέρα που αυτά θα μείνουν στα σφαγεία. Αν σε 10 μέρες δεν έρθει να πληρώσει τα πρόστιμα για να τα παραλάβει, θα τα εκποιήσουμε ή θα τα προσφέρουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως ορίζει ο κανονισμός περί των αδέσποτων ζώων», μας είπε ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης.

Αυτόφωρο: 7 μήνες φυλάκιση στον 59χρονο

Ο 59χρονος πολύτεκνος (με 10 παιδιά) κτηνοτρόφος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου της Νεάπολης και καταδικάστηκε με 7 μήνες φυλάκιση. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Εις βάρος του έχουν γίνει δεκάδες μηνύσεις από το Δασαρχείο και την Αστυνομία, και οι οφειλές του από αυτές τις υποθέσεις προς το Δημόσιο είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Σχόλια