default-image

Ποντίκι δάγκωσε το αφτί γυναίκας που ζούσε σε τρώγλη

Ποντίκι δάγκωσε το αφτί γυναίκας που ζούσε σε τρώγλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια τρώγλη στην οποία τα ποντίκια είχαν γίνει ο καθημερινός τους επισκέπτης ζούσαν πάνω από 20 χρόνια μια 84χρονη γυναίκα με την 62χρονη κόρη της. Στην περιοχή του Μαραθίτη στο Ηράκλειο, μεταξύ των κατοίκων η τραγική ιστορία των δύο γυναικών ήταν κοινό μυστικό, που έμελλε να γίνει γνωστό όταν εργαζόμενες στο "Βοήθεια στο Σπίτι", που πήγαν για να τους παρέχουν τη φροντίδα που έπρεπε, διαπίστωσαν ότι η 62χρονη γυναίκα έφερε τραύματα από επίθεση τρωκτικών που είχαν αφαιρέσει τμήμα από το αριστερό της αφτί.  

Η γυναίκα μεταφέρθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Ήταν η στιγμή που ένα πραγματικό δράμα μιας ολόκληρης ζωής ερχόταν η ώρα να δημοσιοποιηθεί, μετά από χρόνια που κάτοικοι του Μαραθίτη, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες, αν και γνώριζαν, αδυνατούσαν, όπως λένε, να παρέμβουν.

Οι δύο γυναίκες ζούσαν στο σπίτι τους… που μόνο ως τρώγλη θα μπορούσε να περιγραφεί. Δίχως ρεύμα, δίχως μπάνιο, δίχως τις υποτυπώδεις συνθήκες για να ζει άνθρωπος, οι δύο γυναίκες με προβλήματα υγείας ανέβαιναν το δικό τους Γολγοθά, και μάλιστα με πείσμα, αφού αρνούνταν να εγκαταλείψουν αυτό τον τρόπο ζωής.

Για δύο τραγικές φιγούρες που ζούσαν στο περιθώριο της ζωής μίλησαν οι γείτονές τους, που έβλεπαν κυρίως την 62χρονη γυναίκα να κυκλοφορεί στους δρόμους αλλά την 84χρονη μητέρα της, λόγω της υγείας της, να είναι κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους παρέα με τα τρωκτικά.

Ήδη και οι δύο βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου τους παρέχονται οι απαραίτητες βοήθειες, με τις κοινωνικές υπηρεσίες να δίνουν μάχη για να δώσουν στις δύο γυναίκες τη ζωή που δεν έζησαν.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News