default-image

Μ. Κουμαντάκης: "Μας είχαν εγκαταλείψει στη Φοινικιά"

Κρήτη
Μ. Κουμαντάκης: "Μας είχαν εγκαταλείψει στη Φοινικιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά παρεμβάσεων σε Φοινικιά και Μαλάδες μετά την καταστροφή. Σχεδόν 400.000 ευρώ και τουλάχιστον δύο χρόνια υπομονής χρειάζονται για να αποτραπεί ο κίνδυνος να πνιγούν ξανά περιοχές Φοινικιά, Μαλάδες, Γιόφυρος και Τρεις Βαγιές στα δυτικά του Ηρακλείου.

Το παραπάνω προέκυψε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου υπό την προεδρία του Ευριπίδη Κουκιαδάκη, όπου το "παρών" έδωσαν και εκπρόσωποι κατοίκων από τις περιοχές που επλήγησαν από τα πλημμύρισαν φαινόμενα.

Για 300 επιχειρήσεις που «νόμιμα λειτουργούν στην περιοχή, πληρώνουν τους φόρους και τα τέλη τους και διεκδικούν να ξεφύγουν από το καθεστώς της εγκατάλειψης» έκανε λόγο, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην περιοχή Μανόλης Κουμαντάκης.

Η απομάκρυνση των καταπατητών και το ξεμπάζωμα του φράγματος των Μαλάδων στις πρώτες προτεραιότητες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη, που μίλησε επίσης στο Ράδιο 9,84.

Αίσθηση προκάλεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Αντιπεριφέρεια η σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη και της προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, για το ποιος έχει την ευθύνη του ελέγχου των καταπατήσεων και της αποβολής των καταπατητών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News