default-image

"Όταν το χθες γίνεται σήμερα" με τον Δώρο Δημοσθένους

Κρήτη
"Όταν το χθες γίνεται σήμερα" με τον Δώρο Δημοσθένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει για τη χειμερινή περίοδο με το γενικό τίτλο "Μικρό Φεστιβάλ", παρουσιάζει στις 7 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο "Ρεξ" (20:30), τον Δώρο Δημοσθένους, τον performer που αναμένεται να εντυπωσιάζει το κοινό με την εκρηκτική σκηνική του παρουσία. Έναν καλλιτέχνη που μας προσκαλεί παρέα με τους εξαίρετους μουσικούς του να τραγουδήσουμε στους ρυθμούς του swing και του & rock &roll - τραγούδια βγαλμένα από δίσκους βινυλίου και από εκείνες τις τεράστιες κασέτες των πρώτων κασετοφώνων του αυτοκινήτου του πατέρα μας, οδηγώντας μας στη χαλαρότητα μιας εποχής ξεχασμένης όπου η μουσική και ο χορός ήταν ο βασικός τρόπος διασκέδασης.

Τραγούδια διασκευασμένα σε ρυθμό swing των Γ. Μουζάκη, Μ. Χατζιδάκι, Β. Τσιτσάνη, Δ. Σαββόπουλου, αλλά και τραγούδια από το διεθνή χώρο, τον παλιό ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Τραγούδια που μεταφέρουν στην καθημερινότητα μας μια άλλη πιο αισθαντική διάσταση, ακριβώς τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε!

Η πλούσια εμπειρία του Δώρου Δημοσθένους μέσα από πολλές και σπουδαίες συνεργασίες, όλα αυτά τα χρόνια, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Νίκο Κυπουργό, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Νανά Μούσχουρη, τη Λένα Πλάτωνος, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, και τόσους άλλους ξεχωριστούς καλλιτέχνες, αποτελεί εγγύηση κυρίως ως προς το σεβασμό και τον επαγγελματισμό με τον οποίο προσεγγίζει κάθε φορά το υλικό του.

Ποιος είναι

Ο Δώρος Δημοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε θεωρητικά και είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στη Μονωδία με καθηγήτρια τη Λέλλα Στάμος. Απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Βύρωνα Κολάση και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης.

Πρωτοεμφανίστηκε ως σολίστ στο φωνητικό σύνολο "Διάσταση" Λεμεσού. Το 1994 τραγούδησε στην παράσταση του Μιχάλη Κακογιάννη "Κύπρος-20 Χρόνια Μετά", στο θέατρο Ηρώδου Αττικού. Το 1995 ερμήνευσε "Τα τραγούδια της Αμαρτίας" του Μάνου Χατζιδάκι στην παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου "Ενός Λεπτού Σιγή". Επίσης τραγούδησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή της Αθήνας την όπερα "Διδώ και Αινείας" του Henry Purcell.

Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε τραγούδια των Beatles και μπαλάντες. Εμφανίστηκε στα μεγάλα θέατρα του Λονδίνου, Her Majesty's και Theatre Drury Lane πλάι στη Νάνα Μούσχουρη και στο Θέατρο του Κρεμλίνου.

Το καλοκαίρι του 1997 ερμήνευσε τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για την κωμωδία "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.

Το 1998-1999 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ "Grease" που ανέβηκε στο Θέατρο

"Βέμπο" στην Αθήνα.

Συνέπραξε με την ορχήστρα Ossipov της Ρωσίας σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Συνεργάστηκε με τη Λένα Πλάτωνος ερμηνεύοντας τα τραγούδια του κύκλου "Σαμποτάζ" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου.

Συνεργάστηκε επίσης με το Μουσικό Σύνολο "Μάνος Χατζιδάκις" στην παράσταση "Η Εποχή της Μελισσάνθης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ερμήνευσε τα τραγούδια του κύκλου "Ο Μεγάλος Ερωτικός" μαζί με την Έλλη Πασπαλά.

Την περίοδο 2001 -2003 συμμετείχε στην περιοδεία της Μαρίας Φαραντούρη σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη ερμήνευσε επίσης, σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση, το έργο "Αμοργός" του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού τον Ιούνιο του 2003.

Το καλοκαίρι του 2004 συμμετείχε στους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, μια διεθνή παραγωγή σε σκηνοθεσία του Claude Crespen.

Τους χειμώνες του 2005-2006-2007 συνέπραξε με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο "Πατάρι" του Θεάτρου "Μεταξουργείο" και το καλοκαίρι του 2006 συμμετείχε στην περιοδεία του Λουκιανού Κηλαηδόνη με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ).

Το 2011 συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο της Γιορτής της Ορθοδοξίας στο Θέατρο του Κρεμλίνου που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τραγούδησε σε συναυλίες του Νίκου Κυπουργού, του Δημήτρη Λάγιου, του Χρήστου Λεοντή, του Μιχάλη Γρηγορίου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, του Χρήστου Πίττα, του Νίκου Πλάτανου, του Ευαγόρα Καραγεώργη, κ.ά.

Στη δισκογραφία συμμετέχει στο "Ίνα τι" και "Των Αθανάτων" του Δημήτρη Λάγιου, "Η Καρδία μου Πεθυμώντα" του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, "Τα μυστικά του Κήπου" και "Κηποθέατρο" του Νίκου Κυπουργού, "Ο Τεμπέλης Δράκος" και "Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου" του Γιώργου Χατζηπιερή, "Μ' αγιόκλημα και γιασεμιά" και τα "Φανταρίστικα" του Λουκιανού Κηλαηδόνη, "Συνάντηση" του Αλκίνοου Ιωαννίδη, "Στην Άκρη τ' ουρανού" του Σωτήρη Καραγεώργη και "La Donna et la Luna" της Emilia Ottaviano.

Με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Τάση Χρηστογιαννόπουλο δισκογράφησε το έργο "Αμοργός" του Μάνου Χατζιδάκι, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2005. Το 2007 άρχισε να συνεργάζεται και με την Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης". Το Δεκέμβριο του 2008 εκδόθηκε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "One for the Road" από την εταιρεία "Μικρή Άρκτος".

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει το Ωδείο Τέχνης Κρήτης, ενώ εισιτήρια προπωλούνται στην "Κουνδούρειο" Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Οι διοργανωτές καλούν το κοινό σε μια «μοναδικά ατμοσφαιρική βραδιά και να τραγουδήσουμε παρέα, μελωδίες που αγαπήσαμε σε ένα νοσταλγικό πάρτι!».

Σημείωση: Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε το χειμώνα σε sold out παραστάσεις στο Half Note στο Faust στον "Ιανό" και το Σεπτέμβριο στον κήπο του Μεγάρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News