Ειδήσεις

Γρ. Ροκαδάκης: "Ο υπουργός «τελείωσε» τις Αποκεντρωμένες"

«Αντικαταστάτης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης δε θα υπάρξει»… Αυτό ανακοίνωσε χθες στους γραμματείς της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης, όπως επιβεβαίωσε ο Γρηγόρης Ροκαδακης προς τους δημάρχους Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίοι εξετάζουν την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη.

Η επιβεβαίωση του απερχόμενου γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βάσει των ανακοινώσεων του υπουργού Εσωτερικών έρχεται να "τελειώσει" το θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ο κ. Ροκαδακης εξήγησε ότι διέβλεψε στις διαθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στα αρμόδια υπουργεία.

Σε συνάρτηση με τις υπουργικές ανακοινώσεις προκύπτει πλέον ζήτημα και για τον πολιτικό προϊστάμενο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, όπου είναι ο εκάστοτε γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με το υπουργείο Εσωτερικών να αναμένεται να δώσει λύση το επόμενο διάστημα. Επί του παρόντος ο κ. Ροκαδάκης, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του, παραμένει στη θέση του μέχρι την οριστική κατάργηση του θεσμού.

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια