Ειδήσεις

Στον "πάγο" οι εργασίες στο ΧΑΔΑ στην Ιεράπετρα

Σταμάτησε προσωρινά η μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών από την Ιεράπετρα προς το Ηράκλειο μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός και να προκύψει νέος ανάδοχος του έργου, ενώ την ίδια ώρα ο ανάδοχος του έργου της αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στη θέση Πλατιά Όψη Μακρυλιάς σταμάτησε πάλι τις εργασίες αφού δεν έχει πληρωθεί λόγω αλλαγής του έτους και διενέργειας εκλογών.

«Επειδή περιμένουμε να γίνει νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στο Ηράκλειο, περιφράξαμε ένα χώρο δίπλα στον παλιό ΧΑΔΑ, όπου θα συγκεντρώνουμε προσωρινά τα ανακυκλώσιμα υλικά, και μόλις έχουμε το νέο ανάδοχο του έργου θα ξεκινήσουμε και πάλι να τα μεταφέρουμε στο Ηράκλειο.

Στο μεταξύ, οι δημότες θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και να τα τοποθετούν όπως κάνουν μέχρι τώρα στους μπλε κάδους», μας είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργύρης Πανταζής.

Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί και στο έργο της αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων της Ιεράπετρας, όπου ο εργολάβος σταμάτησε και πάλι τις εργασίες καθώς δεν έχει πληρωθεί για τον κύκλο των εργασιών που έχει εκτελέσει.

«Πράγματι οι πληρωμές για το έργο αυτό πάνε πολύ αργά. Εδώ και ένα μήνα, λόγω της αλλαγής του χρόνου και των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ο εργολάβος δεν έχει πληρωθεί, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων που του οφείλονται, για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ», μας είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μάνος Λουτσέτης.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ) και έχει αρχικό προϋπολογισμό 4,3 εκατ. ευρώ, το οποίο με την έκπτωση έχει πέσει στα 2 εκατ. ευρώ. Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η νέα δημοτική Αρχή, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μάνος Λουτσέτης ανέλαβε προσωπικά να ξεμπλοκάρει το έργο και να επιλύσει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

«Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, προκειμένου να πληρωθεί ο εργολάβος για τη δουλειά που έχει κάνει και να επιστρέψει να συνεχίσει τις εργασίες. οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σύντομα. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα έχουμε θετικές εξελίξεις και επανεκκίνηση των εργασιών», πρόσθεσε ο κ. Μάνος Λουτσέτης.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια