Ειδήσεις

Το ΙΚΑ ζητά από 30χρονο νοσήλια που το ίδιο είχε εγκρίνει

Σε δικαστήριο για να του πάρει πίσω τα χρήματα που του είχε δώσει πριν... από μία και πλέον δεκαετία προχωρά το ΙΚΑ σε βάρος 30χρονου άνεργου συνανθρώπου μας, που πριν από αρκετά χρόνια είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Λονδίνο, για μεταμόσχευση αφτιού, το οποίο είχε χάσει όταν καταπλακώθηκε από τρακτέρ και χρειάστηκε διάφορες εγχειρήσεις, με τη δυσκολότερη να γίνεται στην Αγγλία, μετά από προτροπή των καθηγητών των δημόσιων νοσοκομείων της Κρήτης.

Όταν λοιπόν άνοιξε το φάκελο και είδε την απόφαση του ΙΚΑ δεν πίστευε στα μάτια του ο άνθρωπος αυτός, που πλέον δεν μπορεί όχι να επιστρέψει τόσα χρήματα, αλλά ούτε και να επιβιώσει, αφού δεν έχει καν δουλειά!

Την υπόθεση καταγγέλλει στη "Νέα Κρήτη" σήμερα ο κουνιάδος του 30χρονου, Δημήτρης Φανουράκης, που τονίζει ότι με μια απαράδεκτη απόφαση έρχεται σήμερα το ΙΚΑ να διεκδικήσει χρήματα που το ίδιο είχε δώσει, για την αποκατάσταση του αφτιού του εν λόγω συνανθρώπου μας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν καταπλακώθηκε από τρακτέρ το 2004.

«Τον πρώτο χρόνο πουλήσαμε ένα λιόφυτο στη Μεσαρά και πήγαμε στην Αγγλία για μια πρώτη επέμβαση. Και τα πρώτα νοσήλια τα πληρώσαμε. Το παιδί αργότερα βρήκε δουλειά, ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ και ξαναπήγε στην Αγγλία για να κάνει μεταμόσχευση αφτιού, αφού από την πρώτη επέμβαση είχε προβλήματα και δεν μπορούσε να μείνει έτσι».

Στο σημείο αυτό ο κ. Φανουράκης ξεκαθαρίζει ότι η οικογένεια είχε γνωματεύσεις από τρεις καθηγητές του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, που βεβαίωναν ότι η επέμβαση αυτή δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα και τόνιζαν πως θα έπρεπε ο νεαρός να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Έτσι κι έγινε.

«Τα πρώτα νοσήλια τα πληρώσαμε από το χωράφι που πουλήσαμε στη Μεσαρά. Τα δεύτερα νοσήλια τα πλήρωσε το ΙΚΑ, αφού ήδη ο νεαρός είχε ασφάλεια στο ΙΚΑ. Με τα χαρτιά που φέραμε τότε από την Αγγλία, μας τα έδωσαν τα χρήματα. Αλλά τώρα μας τα γυρεύουν πίσω», λέει χαρακτηριστικά ο κουνιάδος του Ηρακλειώτη.

«Το παιδί σήμερα είναι άνεργο. Έχει κάρτα ανεργίας. Πού να τα βρει τα χρήματα για να τα γυρίσει;».

Στο μεταξύ, η οικογένεια του νεαρού έχει ζητήσει τη βοήθεια και την ενεργό συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια