default-image

Έξι χρόνια στο ζηλιάρη σύζυγο που ξυλοκόπησε γείτονά του

Κρήτη
Έξι χρόνια στο ζηλιάρη σύζυγο που ξυλοκόπησε γείτονά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι χρόνια φυλάκισης, με αναστολή, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατηγορούμενο που φέρεται να μετέφερε γείτονά του, που πίστευε πως διατηρούσε σχέσεις με τη σύζυγό του, σε μια αποθήκη και να τον ξυλοκόπησε άγρια, παρουσία του μεγάλου γιου αλλά και του ανιψιού του.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου χθες κάθισαν πατέρας, γιος και ανιψιός, με τα δυο ξαδέλφια να αθωώνονται για τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν, ενώ ο μεγαλύτερος άνδρας κρίθηκε ένοχος για την αρπαγή του άνδρα χωρίς επιβαρυντική περίπτωση και για βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος του θύματος, που πια δε βρίσκεται στη ζωή καθώς υπέκυψε από την επάρατη νόσο.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου που καταδικάστηκε, προκειμένου να υπερασπιστεί τα νέα παιδιά, όπως ανέφερε, που δε φταίνε σε τίποτα.

Όπως έγινε φανερό μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι δεσμοί της μητέρας με τα παιδιά της έχουν κλονιστεί, καθώς πλέον ούτε που της μιλούν, ενώ, όπως η ίδια με δάκρυα στα μάτια ανέφερε, πάρα τις προσπάθειές της, τα αγόρια έχουν ποτιστεί με τις απόψεις του πατέρα και δε θέλουν επαφές μαζί της.

Πολλές φορές τόσο η εισαγγελέας όσο και ο πρόεδρος της έδρας συμβούλευσαν όλα τα μέλη της οικογένειας για το πώς πρέπει να χειριστούν αυτήν την κατάσταση. Οι δικαστικοί λειτουργοί, με περίσσια ευαισθησία, απευθύνθηκαν στα παιδιά του διαζευγμένου ανδρόγυνου τονίζοντας πως δε φταίνε για το διαζύγιο των γονιών και πως πρέπει να αποκαταστήσουν τη σχέση με τη μητέρα τους, καθώς η σχέση αυτή είναι άρρηκτη και αν πιστεύουν ότι έχουν στερηθεί πράγματα από εκείνην μπορεί να τους προσφέρει πολλά από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ζήτησε από τον άνδρα που πίστευε πως διατηρούσε σχέσεις με τη γυναίκα του να την αφήσει ήσυχη, καθώς τα παιδιά, δυο αγόρια, λόγω της σχέσης αυτής αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα.

Η κατάθεση του μακαρίτη: «Είπα ψέματα για να γλιτώσω»

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε η κατάθεση του μακαρίτη, σύμφωνα με την οποία ο φερόμενος δράστης τον έβαλε σε όχημα και τον μετέφερε παρουσία γιου και ανιψιού σε χωριό. Εκεί ξυλοφορτώθηκε, απειλήθηκε και αναγκάστηκε να πει ότι είχε σχέσεις με τη γυναίκα για να γλιτώσει, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο σπίτι του ζεύγους για να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα.

Ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε μετανιωμένος και επιπροσθέτως δήλωσε πως θέλει τα παιδιά του να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με τη μητέρα τους.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News