Ειδήσεις

Συμφωνία Intel - Golden Gate Capital για εξαγορά της Lantiq

Η Intel Corp. συμφώνησε να εξαγοράσει την Lantiq, γερμανική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, έναντι αγνώστων όρων. Η Lantiq δημιουργήθηκε το 2009 από πρώην δραστηριότητες της Infineon Technologies AG, οι οποίες εξαγοράσθηκαν από την επενδυτική εταιρεία Golden Gate Capital. Η συναλλαγή είχε ανέλθει στα περίπου 400 εκατ. δολάρια.

Η Intel είναι κυρίως γνωστή για τους μικροεπεξεργαστές της που πραγματοποιούν υπολογισμούς σε προσωπικούς υπολογιστές και συστήματα server. Ωστόσο, η εταιρεία δραστηριοποιείται και σε άλλους κλάδους, όπως τις πύλες, που βοηθούν τους καταναλωτές να συνδέονται στο ίντερνετ μέσω ενσύρματων δικτύων.

Η Lantiq, με έδρα το Μόναχο, προσφέρει μικροεπεξεργαστές και λογισμικό που χρησιμοποιούνται σε ευρυζωνικές επικοινωνίες σε συσκευές  που παρέχονται από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ειδικεύεται σε τεχνολογίες δικτύωσης που περιλαμβάνουν DSL, ψηφιακές συνδρομητικές γραμμές, καθώς και Wi-Fi and Ethernet.

Η Intel σημείωσε πως οι δραστηριότητες θα ενοποιηθούν στον κλάδο των υπολογιστών, ο οποίος ηγηθεί μιας ώθησης στις καθημερινές συσκευές, που λέγεται «Διαδίκτυο των πραγμάτων». Ο Kirk Skaugen, επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής, ανέφερε πως η τεχνολογία της Lantiq θα βοηθήσει την Intel να προχωρήσει πέρα από τις καλωδιακές πύλες σε άλλα προϊόντα σύνδεσης των συσκευών στο σπίτι.

Τέλος, σύμφωνα με την Intel, η συμφωνία αναμένεται να «κλείσει» σε 90 ημέρες.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια