default-image

Καστρινή Αποκριά: Με επιτυχία ο 1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας

Κρήτη
Καστρινή Αποκριά: Με επιτυχία ο 1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής των Ομάδων του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού (ΚΚΘ) ολοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία ο 1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας δρόμου για την έναρξη της Καστρινής Αποκριάς αλλά και για τη συμβολή στην ανέγερση του Παιδικού χωριού SOS Κρήτης.

Από νωρίς το απόγευμα η πλατεία Λιονταριών κατακλύστηκε από πορτοκαλί και κίτρινα μπλουζάκια, από μουσική και έντονους ήχους από τις σφυρίχτρες που είχαν εφοδιαστεί οι πάνω από χίλιοι συμμετέχοντες που έτρεξαν και περπάτησαν τα 3.000 μέτρα της διαδρομής, μέσα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά το σύνθημα ότι το Ηράκλειο έχει το δικό του αποκριάτικο παλμό.

Οι διοργανωτές κάλεσαν όλους του Ηρακλειώτες να ενταχθούν στις καρναβαλικές ομάδες και να ζήσουν από μέσα και όχι ως απλοί θεατές την Καστρινή Αποκριά που ξεκίνησε επίσημα χθες.

Στόχος είναι να ξαναζήσει η πόλη τις αποκριάτικες γιορτές του παρελθόντος και να γίνει το Ηράκλειο ένας ιδιαίτερα δελεαστικός προορισμός για τους επισκέπτες στη μέση του χειμώνα, συμβάλλοντας έτσι στο στόχο για 12 μήνες τουρισμό στην Κρήτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία Λιονταριών, όπου ιδιαίτερη τιμητική είχαν οι καρναβαλικές μουσικές αλλά και οι ήχοι της λύρας που με μεγάλη χαρά και δεξιότητα χόρεψαν οι συμμετέχοντες.

Η Τροχαία Ηρακλείου αστυνόμευσε πλήρως τη διαδρομή ενώ οι "Σαμαρείτες" για άλλη μια φορά ήταν παρόντες σε κομβικά σημεία μαζί με τους πολλούς εθελοντές των Ομάδων του ΚΚΘ και τους εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS Κρήτης.

Η διαδρομή είχε τρεις σταθμούς (με ευγενική προσφορά νερού και χυμών), το "Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα" στην πλατεία 18 Άγγλων, το "GUSTO coffee and food" στην Ταγματάρχου Τζουλάκη και το "Έναστρον Καφέ" στην πλατεία Ελευθερίας.  

Χορηγοί του φιλανθρωπικού δρόμου ήταν  τα Κρητικά Αναψυκτικά ΦΗΜΗ και  ο Όμιλος Εταιρειών "Καράτζη Α.Ε.", ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι Ομάδες Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού, ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΗΚΕΗ, και το Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Οι επόμενες εκδηλώσεις των Ομάδων του ΚΚΘ για την Καστρινή Αποκριά είναι:

-8 Φεβρουαρίου 2015: Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού -Διοργάνωση "Χοιροκίνητοι"

-12 Φεβρουαρίου 2015: Τσικνοπέμπτη, Λότζια - Ομάδες ΚΚΘ

-13 Φεβρουαρίου: Αποκριάτικος χορός Ομάδων ΚΚΘ - Διοργάνωση "Χοιροκίνητοι"

-15 Φεβρουαρίου 2015: Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού - Διοργάνωση "Χοιροκίνητοι"

-21 Φεβρουαρίου: Καρναβαλική παρέλαση 16:00 -Χανιώπορτα-πλατεία Ελευθερίας.

-21 Φεβρουαρίου: After Carnival Street Party, Λιοντάρια 18:00 - Διοργάνωση Ομάδες ΚΚΘ

Για πληροφορίες στις σελίδες:

Το site του Δήμου Ηρακλείου για τη δήλωση των πληρωμάτων του Καρναβαλιού είναι www.kastrino-karnavali.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News