default-image

Στον αγιασμό στο Μουσείο Αγ. Αικατερίνης ο Κ. Δαμαβολίτης

Κρήτη
Στον αγιασμό στο Μουσείο Αγ. Αικατερίνης ο Κ. Δαμαβολίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αγιασμό που τελέστηκε στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο της Αγίας Αικατερίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, συμπαραστατούμενου από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελο Αρχιμ. Μεθόδιο Βερνιδάκη και πολλούς κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, παρέστη ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου.

Στη θυρανοιξία απηύθυναν χαιρετισμούς ο κ. Εμμανουήλ Δρακάκης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου, η κ. Β. Συθιακάκη, προϊσταμένη της 13ης Ε.Β.Α., καθώς και ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης.

Η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση του Μουσείου ξεκίνησε το έτος 2007 και ολοκληρώθηκε το 2014. Στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο της Αγίας Αικατερίνης βλέπουμε πλέον την επανέκθεση όλων των θησαυρών που περιελάβανε και κατά το παρελθόν το μουσείο αλλά με σύγχρονο τρόπο και σύμφωνα με τις νέες μουσειακές τάσεις.

Τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν με τη δέουσα λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή στους επόμενους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News