default-image

Το ΤEDx ανεβαίνει στα Ανώγεια!

Ρέθυμνο
Το ΤEDx ανεβαίνει στα Ανώγεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κορυφή της Κρήτης ανεβαίνει το TEDx. Mετά την επιτυχημένη διοργάνωση πέρυσι, η οποία συνεχίζεται και φέτος στο Ηράκλειο - στις 28 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο - ένα νέο συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στηn καρδιά του καλοκαιριού και στα Ανώγεια!

Μια ομάδα ενεργών νέων από την περιοχή των Ανωγείων τις τελευταίες εβδομάδες ξεκίνησε να προετοιμάζει τη διεξαγωγή TEDx στον ιστορικό δήμο της Κρήτης. Το συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας από τους τομείς της επιστήμης, των τεχνών, των νέων τεχνολογιών και των γραμμάτων.

Ανάμεσα στους εμπνευστές της προσπάθειας και ο περιφερειακός σύμβουλος Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει επικεντρωθεί στην επιτυχία της προσπάθειας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Ανωγείων.

Τι είναι το TED

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.ted.com/), το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε πριν από 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology - Entertainment - Design, αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία, καθώς παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες ανεξάρτητα από τον τομέα εφαρμογής τους (TED history).

Στις εκδηλώσεις του TED προσκαλούνται διακεκριμένα παγκοσμίως πρόσωπα της διανόησης και της δράσης και μιλούν για 18 λεπτά, για ιδέες οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν "τροφή" για το μυαλό του κάθε θεατή και να οδηγήσουν σε έναν παραγωγικό προβληματισμό. Ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν κατά καιρούς λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του TED είναι οι Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Jeff Bezos και Bono.

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News