default-image

Ξανά έλεγχος στο Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο
Ξανά έλεγχος στο Δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου καταφτάνει στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές θα εγκατασταθούν τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο στη Λότζια και γι' αυτό ήδη έχει ζητηθεί από τη δημοτική Αρχή να διαθέσει γραφείο και υπολογιστές στους ελεγκτές προκειμένου να τους διευκολύνει στο έργο τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αντικείμενο της έρευνάς τους θα είναι όλες οι δημοσιονομικές αποφάσεις για το οικονομικό έτος του 2013, εξετάζοντας έσοδα-έξοδα και αν όλες οι κινήσεις συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Καραντινό, ο οποίος επιβεβαίωσε μιλώντας στο neakriti.gr τον επικείμενο έλεγχο, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου πριν από λίγες ημέρες ενημέρωσε τη δημοτική Αρχή για την κάθοδο κλιμακίου αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα των αποφάσεων ο τακτικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα δρομολογείται και η διαδικασία ανάθεσης σε ορκωτούς ελεγκτές ελέγχου για όλες τις αποφάσεις της τελευταίας 4ετίας, έτσι όπως αποφασίστηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News