default-image

Συνάντηση Δραγασάκη με Σάλλα

Οικονομία
Συνάντηση Δραγασάκη με Σάλλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα για την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, συνάντησε σήμερα τον επίσης Κρητικό πρόεδρο του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με την πορεία της οικονομίας και την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρυθμού.

Ο κ. Δραγασάκης έχει ξεκινήσει άμεσες επαφές με τους βασικούς παράγοντες της οικονομίας.

Στη συνάντηση, διάρκειας μια ώρας, με τον πρόεδρο του ομίλου Πειραιώς, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν ιδέες για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης προσπαθεί με διερευνητικές επαφές με τραπεζικούς παράγοντες (και ο κ. Σάλλας είναι ο πρόεδρος της μεγαλύτερης αυτή τη στιγμή συστημικής τράπεζας της Ελλάδας) να πετύχει αυτό που δεν έγινε εφικτό ούτε και μετά την πανάκριβη (και με δανεικά) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: να ανοίξουν οι "κάνουλες" των ελληνικών τραπεζών στις επιχειρήσεις, ώστε να διευκολυνθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος τομέας, από τον οποίο θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η επιτυχία του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News