default-image

Τα προβλήματα υγείας Λασιθίου στη σύσκεψη με τον Α. Ξανθό

Κρήτη
Τα προβλήματα υγείας Λασιθίου στη σύσκεψη με τον Α. Ξανθό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου παρουσίασε στο νέο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής σύσκεψης για θέματα υγείας και νοσοκομείων που έγινε το Σάββατο στην 7η ΥΠΕ και την οποία προκάλεσε ο ίδιος ο αν. υπουργός.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για την κατάσταση στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί και τη στελέχωση των μονάδων υγείας.

Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ιδιαίτερα τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που έχουν να κάνουν με την ίδια την ασφάλεια των πολιτών στο νομό Λασιθίου. Τόνισε πως άμεσα πρέπει να λυθούν θέματα που αφορούν την πρόσληψη δύο παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, δύο καρδιολόγων στη Σητεία και δύο παθολόγων στην Ιεράπετρα. Σημείωσε πως η Παιδιατρική στον Αγ. Νικόλαο και η Παθολογική στην Ιεράπετρα δε λειτουργούν όλες τις μέρες του μήνα, με συνέπεια τη μετακίνηση των ασθενών προς τα άλλα νοσοκομεία.

Επίσης είπε στη διάρκεια της συνάντησης πως στη Σητεία δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος στο Νοσοκομείο, ενώ τόνισε πως, γενικότερα, τα προβλήματα δεν τελειώνουν μόνο στο ιατρικό προσωπικό αλλά επεκτείνονται και στο νοσηλευτικό και το διοικητικό. «Αλλά η έλλειψη γιατρών οδηγεί στο κλείσιμο των κλινικών γι' αυτό πρέπει άμεσα να λυθεί», υπογράμμισε. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για το κέντρο αποκατάστασης στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης και το πολυδύναμο ιατρείο στο Μακρυγιαλό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που γνωρίζει καλά την κατάσταση των νοσοκομείων από παλαιότερες επισκέψεις του στο νομό, τόνισε πως άμεσα δρομολογούνται οι λύσεις για τα επείγοντα προβλήματα και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί μακροχρόνιος σχεδιασμός μετά από διάλογο με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου συστήματος υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών του νομού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News