default-image

"Να καλυφθεί επειγόντως το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας"

Κρήτη
"Να καλυφθεί επειγόντως το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αναγκαιότητα κάλυψης του κόστους εμβολιασμού κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου από τον ΕΟΠΥΥ, με το νέο εμβόλιο Bexsero για την οροομάδα Β, τονίζει με έγγραφό του προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων, όπως λέει στο Ράδιο 9,94 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο πρόεδρός του Μανόλης Κατσαράκης.

Η τιμή του εμβολίου ανέρχεται στα 104,88 ευρώ και συστήνεται η χορήγηση τεσσάρων δόσεων (2ο, 4ο, 6ο και 12ο μήνα ζωής) για τα βρέφη, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι (αλλά και οι ενήλικοι) μπορούν να το κάνουν σε δύο δόσεις.

Το έγγραφο αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με αφορμή τα τελευταία δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγίτιδας στο νομό Χανίων, τα οποία μετά από εργαστηριακό έλεγχο αποκάλυψαν την παρουσία του μηνιγγιτιδόκοκκου της ορoομάδας Β, παρατηρούμε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός απλών ιατρικών συνταγών από παιδιάτρους της πόλης, με το εμβόλιο BΕXSERO, το οποίο είναι και το μοναδικό έναντι του συγκεκριμένου τύπου μηνιγγιτιδόκοκκου.

Παράλληλα γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και δυσφορίας του κοινού για την υψηλή τιμή διάθεσης του εμβολίου και τη μη κάλυψή του από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, αφού δεν ανήκει στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων, όταν στον ίδιο αυτόν κατάλογο συμπεριλαμβάνονται τα εμβόλια έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου των οροομάδων C,A,W135,Y, και όταν στον ίδιο κατάλογο ανήκουν εμβόλια για λιγότερο επικίνδυνες ασθένειες.

Για λόγους δημόσιας υγείας την οποία όλοι υπηρετούμε, επιθυμούμε και προτείνουμε την άμεση κάλυψη όλου ή τουλάχιστον μέρους του εμβολίου (με συμμετοχή) από τον ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε και να μπορέσουν να εμβολιαστούν οι ελληνικές οικογένειες, για τις οποίες το συνολικό κόστος αρχικού και επαναληπτικού εμβολιασμού είναι απαγορευτικό και να επιτευχθεί ο στόχος του συνολικού ποσοστού εμβολιασμού ατόμων ανά πληθυσμό για να έχουμε αποτελεσματική προστασία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News