Ειδήσεις

Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης

Μια πραγματική μάχη με το χρόνο και τα κύματα έδωσαν τα μέλη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών, μαζί με το ΠΛΣ 119 του Λιμενικού και ένα ρυμουλκό από την Παντάνασσα ώστε να καταφέρουν να προσεγγίσουν και να ρυμουλκήσουν το ιστιοφόρο με τους δύο επιβαίνοντες που κινδύνευσε το απόγευμα του Σαββάτου σε απόσταση περίπου τεσσάρων ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Οι άνεμοι που έπνεαν και ξεπερνούσαν τα 8 Μποφόρ έσπασαν το άλμπουρο του ιστιοφόρου στο οποίο επέβαιναν δύο Ηρακλειώτες, οι οποίοι ενημέρωσαν τις λιμενικές Αρχές πως το σκάφος είχε μείνει ακυβέρνητο.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στο σημείο έσπευσαν το πλωτό του Λιμενικού από το Ηράκλειο, το ρυμουλκό και το σκάφος "Πρωτοπόρος 603" με κυβερνήτη το Μανόλη Στεφανάκη και συγκυβερνήτη τον Κώστα Παπαμαστοράκη.

Οι διασώστες, όπως καταγράφεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης, προσέγγισαν το ιστιοφόρο, και ξεκίνησαν την προσπάθεια πρόσδεσής του στο ρυμουλκό, αφού προηγουμένως βεβαιώθηκαν για την υγεία και την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικά δύσκολης προσπάθειας που έγινε μέσα σε ισχυρή θαλασσοταραχή είναι πως το ιστιοφόρο έφτασε τελικά στο λιμανάκι της Παντάνασσας μετά τις στις 10 το βράδυ.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια