default-image

Συνεργεία του Δήμου κατεδάφισαν νησίδα στην οδό Νάθενα

Κρήτη
Συνεργεία του Δήμου κατεδάφισαν νησίδα στην οδό Νάθενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού και στο ύψος του Πανεπιστημίου Κρήτης προκάλεσε την παρέμβαση της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, η οποία ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και βάσει της εφαρμογής της τροποποίησης του σχεδίου πόλης.

Τα μηχανήματα του Δήμου έβαλαν μπροστά εργασίες διάνοιξης μιας σημαντικής αρτηρίας στο τέρμα της οδού Νάθενα, εργασίες που επισπεύστηκαν μετά την απόφαση του Πανεπιστημίου Κρήτης να περιφράξει το χώρο του, όπως δήλωσε στη "Νέα Κρήτη" ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις σχετικές εργασίες.

Η διάνοιξη, μήκους 700 περίπου μέτρων, πραγματοποιείται τέρμα της οδού Νάθενα, "συναντά" την οδό Πτολεμαίων, προχωρά στην οδό Τερψιχόρης και στο τέλος δημιουργεί έναν μεγάλης εμβέλειας "βρόγχο" για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, αλλά και της διαμπερής κίνησης των οχημάτων.

«Κατεδαφίστηκε μια νησίδα, ένα τοιχίο περίφραξης και ένα παλιό φυλάκιο που ήταν στο όριο της ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου με τον καινούργιο δρόμο. Έτσι σε λίγες μέρες οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όσοι πηγαίνουν στο νοσοκομείο δε χρειάζεται να εισέρχονται στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά θα πηγαίνουν από το νέο δρόμο που διανοίχθηκε και θα ακολουθήσει η διαμόρφωση και η ασφαλτόστρωσή του», επισήμανε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκη, σε δύο μέρες θα έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι της υποβάσεως, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης, ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία εντός του Φεβρουαρίου.

Στα σχέδια της δημοτικής Αρχής είναι και η διαπλάτυνση της οδού Νάθενα, καθώς πρόκειται για μια περιοχή η οποία επιβαρύνεται κυκλοφοριακά από εκατοντάδες οχήματα που κατευθύνονται προς την εφορία Ηρακλείου, τα γραφεία του ΟΑΕΔ και άλλες υπηρεσίες.

«Η οδός Νάθενα έχει τεράστια κυκλοφοριακή φόρτιση, με το δράμα των οδηγών να είναι καθημερινό. Αναζητούμε λύση για τη διαπλάτυνση της οδού, με την υλοποίηση παράλληλων εργασιών, όπως νέο ασφαλτοτάπητα, κατασκευή πεζοδρομίων κ.ά.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News