Ειδήσεις

Τα… πάνω-πάνω καθάρισαν στον Καράβολα

Δύο εβδομάδες καλά-καλά δεν πέρασαν από τότε που ο φωτογραφικός φακός της "Νέας Κρήτης" και του neakriti.gr κατέγραψε το σκουπιδαριό στον Καράβολα και τις τελευταίες ημέρες νέες εικόνες ντροπής έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά από τα παρτέρια του πάρκου, στο ύψος του Τάλως Plaza.

Σιδερένιες πινακίδες, σπασμένα όργανα γυμναστικής, καλαθάκια απορριμμάτων, αλλά και ένα σωρό σκουπίδια έχουν βρει... καταφύγιο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα φυτά και στα λουλούδια. Μάλιστα, κανείς, ακόμη και όσοι "συλλέκτες παλιοσίδερων" κυκλοφορούν και μαζεύουν εγκαταλελειμμένα και μη αντικείμενα, δεν πήρε χαμπάρι πού είναι... κρυμμένα.

Την ίδια ώρα, μαζί με αυτά συναντά ο κάθε επισκέπτης ένα σωρό άλλα σκουπίδια. Από πλαστικά, φεϊζόλ, σακούλες, μπουκάλια νερού, αλκοόλ και αναψυκτικών, μέχρι πλαστικές φιάλες, μεταλλικά κουτάκια, χαρτιά και βιβλία έχουν γεμίσει τα παρτέρια και πλέον αποτελούν εστία μόλυνσης. Αρκετές είναι οι φορές που μικρά παιδιά ανεβοκατεβαίνουν στα πέτρινα τοιχία παίζοντας, ενώ παράλληλα το εν λόγω σημείο εγκυμονεί κινδύνους αν χτυπήσει κάποιος με αυτά τα αντικείμενα που είναι σκουριασμένα.

Από την άλλη, το όλο σκηνικό συμβάλλει σε ένα αντιαισθητικό τοπίο, το οποίο πραγματικά δεν ταιριάζει ούτε με το χώρο, ούτε και με τον τόπο. Το σκουπιδαριό αυτό είναι περισσότερο εμφανές από ψηλά και συγκεκριμένα από το δρόμο της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, όπου πολλές φορές κοντοστέκονται συμπολίτες μας και επισκέπτες για να θαυμάσουν τη θέα της θάλασσας.

«Είναι παραμελημένο το πάρκο. Φταίμε κι εμείς», τόνισε η κ. Τιτίκα Καβροχωριανού, αλλά και όσοι μίλησαν στο φωτογραφικό φακό της "Ν.Κ.". «Είναι δυνατόν όλη αυτή η ρύπανση να χαλά όλη τη θέα του πάρκου;», διερωτάται η κ. Σοφία Φιλοπούλου. Η ίδια εξεπλάγην όταν αντιλήφθηκε, περπατώντας στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, πως τα παρτέρια του πάρκου του Καράβολα είναι γεμάτα από παλιοσίδερα και σκουπίδια κάθε λογής. Και δυστυχώς όχι μόνο στα ψηλά παρτέρια, αλλά και στα χαμηλά σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί φυτά και λουλούδια, όπως μπροστά στην τσουλήθρα της παιδικής χαράς, γίνεται χαμός από σκουπίδια. Παράλληλα, όπου γωνιά και σκαλοπάτι η γόπα πέφτει σύννεφο, μιας και ο αέρας σπρώχνει όλα τα αποτσίγαρα σε τέτοια σημεία.

Ενημερώνοντας η "Νέα Κρήτη" τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ρασούλη για τα νέα δεδομένα, πήρε την απάντηση πως θα στείλει άμεσα συνεργείο για να καθαρίσει το χώρο και να απομακρύνει τα σπασμένα σίδερα και πινακίδες. Παράλληλα, ανέφερε ο αντιδήμαρχος πως, αν και πρόκειται για μια περιοχή όπου γίνονται ακόμη έργα, θα δώσει ακόμη περισσότερο βάρος στην καθαριότητα και θα βάλει επιπλέον καλαθάκια απορριμμάτων, μιας και είναι λίγα που έχουν τοποθετηθεί τόσο στο πάρκο, όσο και γύρω από αυτό.

Τι είπαν Ηρακλειώτες

«Παρατηρούσα περπατώντας στην παραλιακή πως τα παρτέρια του πάρκου στον Καράβολα είναι γεμάτα από παλιοσίδερα και σκουπίδια. Θα πρέπει να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι».

Σοφία Φιλοπούλου

 «Δεν έχουμε παιδεία. Και τα περιττώματα των σκύλων είναι ένα θέμα. Πολλοί δεν τα μαζεύουν κι εμείς που τα μαζεύουμε μας βρίζουν».

Βαγγέλης Κυπριωτάκης

«Δυστυχώς ο κόσμος δε σέβεται και ρίχνει σκουπίδια παντού. Και είναι κρίμα γιατί το πάρκο στον Καράβολα είναι επισκέψιμο και το χειμώνα».

Τιτίκα Καβροχωριανού

Της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια