Ειδήσεις

Ξανθός: "Άμεσα προσλήψεις & απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγεία"

Για την ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου έκτακτης ενίσχυσης του συστήματος υγείας μέσα από το οποίο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και πολύ περισσότερο η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας έκανε λόγο από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Στη διάρκεια πολύωρης ενημερωτικής συνάντησης που είχε με την ηγεσία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και υπηρεσιακά στελέχη, παρουσία μεταξύ άλλων και των βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Κωστή Δερμιτζάκη, ενημερώθηκε και για τα συνολικά και τα επιμέρους προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, χωρίς ωστόσο να δώσει απαντήσεις για τον τρόπο με το οποίο θα αντιμετωπιστούν.  

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το μνημονιακό πλαίσιο που προβλέπει το εισιτήριο των 5 ευρώ και το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή δεν είναι δεσμευτικό και δε θα αποτελέσει κριτήριο για την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας. Ο κ. Ξανθός μίλησε για την ανάγκη άμεσων προσλήψεων προσωπικού, ενώ δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα αντικαταστάσεις διοικήσεων νοσοκομείων και υπηρεσιών με κομματικά κριτήρια.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, αποτελούν τρεις άξονες παρέμβασης: Η άμεση διευκόλυνση πρόσβασης του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας, η διασφάλιση της επιβίωσης των δημόσιων Δομών Υγείας και η αναδιάρθρωση του συστήματος πάνω στις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα, ενώ παράλληλα επισήμανε το σημαντικό ρόλο και ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας έφτασε στα γραφεία της 7η ΥΠΕ Κρήτης στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Σκοπός της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ήταν η ενημέρωση και συζήτηση με το διοικητή  της υπηρεσίας κ. Αντώνη Γρηγοράκη και τους υποδιοικητές κα  Άννα Τριχοπούλου και κ. Γιώργο Λυρώνη σε θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, τη στελέχωση των μονάδων υγείας και άλλα φλέγοντας ζητήματα.

Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας καθώς και στους συνεργάτες του παρεδόθη από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αναλυτικό αρχείο με στοιχεία της υπηρεσίας και των υγειονομικών δομών του νησιού.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια