Ειδήσεις

Απόκριες στην Ιεράπετρα-Πλούσιες εκδηλώσεις

Ο Δήμος Ιεράπετρας υποδέχεται και φέτος τις Απόκριες με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων. Σε συνεργασία με συλλόγους και ομάδες από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου προετοιμάζονται διάφορες εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της Αποκριάς.  

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στις 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το έθιμο της φουνάρας σε πλατείες και διάφορα σημεία της πόλης της Ιεράπετρας. Με την υποστήριξη διαφόρων συλλόγων και ομάδων και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, με πολύ κέφι και αποκριάτικη διάθεση, θα ανάψουμε τις φουνάρες στις διάφορες πλατείες της πόλης μας, θα τσικνίσουμε, θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε.

Και καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το 1ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου περιμένει τους μικρούς μας φίλους να λάβουν μέρος για να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Το κυνήγι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος με πρωτοβουλία της ομάδας "Τα παπάκια" και τη συμβολή του σώματος Προσκόπων Ιεράπετρας υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας.

Μία μέρα αργότερα, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, το 26ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ιεράπετρας θα ανοίξει τις πύλες του. Γρίφοι, δοκιμασίες και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους συμμετέχοντες σε μια διοργάνωση που εξελίσσεται σε σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στο δήμο. Την οργάνωση του 26ου Κυνηγιού έχει η ομάδα "Τα παπάκια", καθώς είναι η ομάδα που κέρδισε το κυνήγι την περασμένη χρονιά. Για πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη σελίδα της ομάδας διοργάνωσης Κυνήγι Θησαυρού Ιεράπετρας.

Στο πνεύμα της Αποκριάς θα μας βάλει και το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι που διοργανώνει η ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ και η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Ιεράπετρας στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου το απόγευμα. Μουσική, χορός, κλόουν, παιχνίδια και αποκριάτικα δρώμενα θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

«Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώνονται με το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2015 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στη οδό Κοθρή στο κέντρο της πόλης. Η ευρηματικότητα, η έμπνευση και η δημιουργία αποκτούν μορφή και τρόπο έκφρασης μέσα από τις συμμετοχές των συλλόγων και των ομάδων που θα λάβουν και φέτος μέρος στο Καρναβάλι της Ιεράπετρας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για αναβάθμιση του θεσμού.

Το Καρναβάλι διοργανώνεται με την πολύτιμη συμβολή και υποστήριξη του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας και μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες, σχολεία, σύλλογοι, φορείς και σωματεία, αφού πρώτα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας ή στο νέο Πολιτιστικό Σύλλογο

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας», αναφέρει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ) του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια