default-image

Ο κόμβος-καρμανιόλα της λεωφόρου Κνωσού

Κρήτη
Ο κόμβος-καρμανιόλα της λεωφόρου Κνωσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 13χρονος μαθητής, που βρέθηκε στις ρόδες διερχόμενης μοτοσυκλέτας, είναι το νέο θύμα της ασφάλτου στον κόμβο καρμανιόλα της λεωφόρου Κνωσού, στο ύψος του Μπεντεβή στο Ηράκλειο. Ο ανήλικος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του όταν επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα, κατευθυνόμενος προς το σχολείο του, όπως έγραψε χθες το neakriti.gr.

Το ατύχημα ανοίγει ξανά τον "ασκό του Αιόλου" για τους κατοίκους της περιοχής, που έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει πως ο φόρος αίματος θα είναι βαρύς, μέχρι οι αρμόδιοι να αντιληφθούν το μέγεθος των παραλείψεων, οι οποίες έχουν μετατρέψει έναν κατά τ' άλλα "σύγχρονο" δρόμο σε καρμανιόλα.

Ο 13χρονος λίγο πριν τις 8 το πρωί, ενώ κατευθυνόταν προς το σχολείο του, επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο κάθετα, λίγα μέτρα μακριά από το φανάρι, και παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα. Σύμφωνα με περιγραφές, ο μαθητής εκσφενδονίστηκε στο οδόστρωμα, με συνέπεια να τραυματιστεί στο πρόσωπο και το κεφάλι. Διερχόμενοι οδηγοί και καταστηματάρχες έσπευσαν στο πλευρό του παιδιού, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Στο σημείο κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο 13χρονο και τον μετέφεραν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, έχει υποστεί κυρίως θλαστικά τραύματα, ενώ χρειάστηκε και αρκετά ράμματα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα και αφού υποβλήθηκε σε πλήρη προληπτικό έλεγχο, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε με τους γονείς του σπίτι, καθώς η υγεία του κρίθηκε ότι δε διατρέχει κίνδυνο.

Ακόμη και πριν από το 2004, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ανάπλαση της λεωφόρου Κνωσού ενόψει Ολυμπιάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής αλλά και οι καταστηματάρχες έκαναν συνεχείς εκκλήσεις στη δημοτική Αρχή. Σε κάθε τόνο έχουν επισημάνει πως είναι αδιανόητο στην πλέον πολυσύχναστη λεωφόρο, που αποτελεί βασική πύλη εισόδου του Ηρακλείου, να μην υπάρχει πεζογέφυρα, είτε στοιχειώδης διάβαση πεζών, τη στιγμή που τα διερχόμενα αυτοκίνητα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.

Με κίνδυνο διασχίζουν το δρόμο

Με αφορμή το νέο ατύχημα, οι κάτοικοι της περιοχής υπογραμμίζουν σε κάθε τόνο πως οι ίδιοι και τα παιδιά τους παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να διασχίσουν τη λεωφόρο Κνωσού. Στην περιοχή λειτουργούν τρία σχολικά συγκροτήματα, ενώ πάνω στη λεωφόρο βρίσκονται και οι στάσεις του λεωφορείου, που χρησιμοποιούν όσοι μαθητές κατευθύνονται στα σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου.

Τόσο οι μαθητές όσο και κάθε πολίτης βρίσκονται αντιμέτωποι με θανάσιμο κίνδυνο στην παραμικρή απροσεξία.

Εξίσου επισφαλής είναι και κάθε απόπειρα διερχόμενου οδηγού που έχει σκοπό να διασχίσει κάθετα την Κνωσού και να περάσει από την πλευρά των εργατικών κατοικιών στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News