default-image

Ανήλικοι τσαντάκηδες επιτέθηκαν σε 23χρονη

Κρήτη
Ανήλικοι τσαντάκηδες επιτέθηκαν σε 23χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεανική συμμορία, με επικεφαλής 18χρονο σεσημασμένο για κλοπές Αλβανό, έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο μετά την αρπαγή τσάντας σε βάρος μιας 23χρονης κοπέλας. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν η κοπέλα σταμάτησε για λίγο σε ένα παγκάκι στην πλατεία του Αγίου Τίτου. Πέντε νεαροί, οι περισσότεροι ανήλικοι, κινήθηκαν εναντίον της και απέσπασαν την τσάντα της, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και 30 ευρώ.

Όμως το θύμα ενημέρωσε εγκαίρως την Άμεσο Δράση και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί, που σάρωσαν τα γύρω στενά, δεν άργησαν να εντοπίσουν αρχικά τρεις από τους 16χρονους μαθητές.

Λίγο αργότερα αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν και το 18χρονο, που είναι γνώριμος των διωκτικών Αρχών για ανάλογα κρούσματα. Στην κατοχή ενός εκ των νεαρών δραστών βρέθηκε το τηλέφωνο της 23χρονης, το οποίο της αποδόθηκε, ενώ τα υπόλοιπα υπάρχοντά της έγιναν καπνός. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 37χρονου, πατέρα ενός από τους ανηλίκους, ο οποίος κατέληξε κρατούμενος και κατηγορούμενος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, για να διαπιστωθεί αν οι νεαροί εμπλέκονται σε παρόμοιες πράξεις, καθώς κλοπές, απειλές και ξυλοδαρμοί με πρωταγωνιστές νεαρούς ταραξίες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News