default-image

"Πόλεμος" για τα μπαζώματα στη Μίλατο

"Πόλεμος" για τα μπαζώματα στη Μίλατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξενοδόχος έκλεισε τη νύχτα της παραμονής των εκλογών - όπως καταγγέλλουν στη "Νέα Κρήτη" οι κάτοικοι - την πρόσβαση παραλιακού τμήματος της Μιλάτου, που ενώνει την περιοχή με το Σίσι, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, που είναι κυριολεκτικά ανάστατη. Κι ενώ ο δικηγόρος της μονάδας δηλώνει πως το ξενοδοχείο είναι καθ' όλα νόμιμο, όλοι οι τοπικοί φορείς τονίζουν ότι πρόκειται για παρανομία και καλούν την Πολιτεία να παρέμβει, για την αποκατάσταση της νομιμότητας!

Πυρ και μανία οι κάτοικοι, λένε χαρακτηριστικά ότι, αν κάποιος από αυτούς έριχνε ένα αυτοκίνητο μπάζα στην αιγιαλίτιδα ζώνη, θα πήγαινε "δεμένος" μέσα. «Αυτόν γιατί τον αφήνουν και κάτι ό,τι θέλει;», διερωτώνται με οργή και αγανάκτηση.

Η απάντηση

Πάντως, από την πλευρά του ο δικηγόρος του ξενοδόχου Γιάννης Παπαδάκης απαντάει πως «ό,τι έργο γίνεται αυτή τη στιγμή γίνεται πάνω από τη ζώνη παραλίας και δεν έχει φυσικά σχέση με τον αιγιαλό και γίνεται μέσα στην ιδιοκτησία, η οποία ανήκει στην εταιρεία που έχει το παρακείμενο ξενοδοχείο και αυτή η ιδιοκτησία δεν έχει καμία διοικητική δέσμευση».

Μάλιστα, ο δικηγόρος αναφέρει ότι έχουν γίνει δικαστήρια και η πλευρά της εταιρείας έχει αθωωθεί και αμετάκλητα πλέον, αφού δεν ασκήθηκε ποτέ έφεση από τον εισαγγελέα Εφετών. Και υποστηρίζει ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται για φυτεύσεις, και είναι στην ιδιοκτησία της.

«Τίποτα δε γίνεται εν κρύπτω. Όλα είναι φανερά. Οι άδειες υπάρχουν μες στο ξενοδοχείο και στο λογιστήριο. Μπορεί να έρθει η Αστυνομία. Μπορεί να έρθει η Δασική Υπηρεσία να τα ελέγξει αυτά».

Οργή κατοίκων

Στο μεταξύ, για αυθαιρεσία με παρεμβάσεις σε δημόσια περιουσία και εγκληματική ενέργεια κάνουν λόγο οι κάτοικοι. Από την πλευρά της, η σύμβουλος της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου Ευαγγελία Λαυρεντάκη καταγγέλλει πως «αυτό το μπάζωμα στο σημείο εκείνο έγινε την προηγούμενη των εκλογών και πρέπει να έγινε μεσάνυχτα».

Εξάλλου, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για καταστροφή του τοπίου και υποστηρίζουν ότι η περιοχή έχει αλλάξει τελείως μετά τις παρεμβάσεις.

Να αναφέρουμε επίσης ότι με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το 2014 έκρινε ότι ο δρόμος δεν είναι δασικής χρήσης, καταργώντας τον ουσιαστικά άτυπα, με το Δήμο Αγίου Νικολάου να έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να αναιρέσει την απόφαση αυτή. Και με στόχο αργότερα ο δρόμος να γίνει δημοτικός και επαρχιακός.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, «οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για το δρόμο έχουν γίνει στη γραμμή αιγιαλού και παραλίας και άρα έχουν γίνει σε δημόσια περιουσία. Δυστυχώς, όμως, ο συγκεκριμένος ξενοδόχος συμπεριφέρεται με τρόπο τέτοιο που εξοργίζει την τοπική κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο σημερινός δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός επισημαίνει ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας το Μάρτιο και στη συνέχεια να επανακαθορίσουμε τη θέση μας, χωρίς να απεμπολούμε τα δικαιώματά μας, ούτε εμείς, ούτε το Δημόσιο, το οποίο πρέπει να κάνει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Χριστόφορος Παπαδάκης, Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News