Ειδήσεις

Μεγάλοι αεροπορικοί κολοσσοί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

British Αirways, Lufthansa, Aeroflot, Germanwings και Easy Jet ξεκινούν από τις αρχές Μαρτίου τακτικές πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου συνδέοντας την Κρήτη με πάνω από τριάντα ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ποδαρικό θα κάνει η Germanwings στις 7 Μαρτίου, για πτήσεις με Κολωνία και θα ακολουθήσει στις 25 Μαρτίου η Easy Jet, με τακτικές πτήσεις προς Λονδίνο.

Και οι έξι αυτές αεροπορικές εταιρείες, μαζί με την ελληνική Aegean, δίνουν τη δυνατότητα σε τουρίστες, αλλά και Κρητικούς να ταξιδέψουν προς αρκετούς προορισμούς, χωρίς τη διαμεσολάβηση τουριστικών πρακτορείων.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Πλιάκα που μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", οι συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα για μία μοναδική αεροπορική αυτοδυναμία του αεροδρομίου, που πέρα από τις πτήσεις τσάρτερ θα έχει πλέον και τακτικές πτήσεις εξωτερικού.

Επίσης φέτος, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία από την Ιταλία Volotair δρομολογεί πτήσεις από το Ηράκλειο προς Ιταλικές πόλεις, ενώ τουλάχιστον δώδεκα είναι οι επιπλέον αεροπορικές εταιρείες που ζητούν άδεια να δραστηριοποιηθούν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο αυτό το καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν, θα εξυπηρετεί πάνω από 110 αεροπορικές εταιρείες και πάνω από 100 προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια