Ειδήσεις

Επανήλθε ο εφιάλτης του γεωλογικού φαινομένου στα Βορίζια

Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι των Βοριζίων, αφού χθες επανήλθε ο εφιάλτης του πρωτοφανούς γεωλογικού φαινομένου, που υπό μορφή λάβας μετέφερε τόνους λάσπης και φερτών υλικών από το βουνό στο χωριό και το κάλυψε μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καταστροφές με αποτέλεσμα δρόμοι, αυλές σπιτιών και αυτοκίνητα να καλυφτούν και τους κατοίκους να μην μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους, καθώς όπως υποστηρίζουν το φαινόμενο συνοδεύεται και από ένα εκκωφαντικό θόρυβο.  

Ωστόσο καθησυχαστικός είναι ο δήμαρχος που υποστηρίζει ότι «το φαινόμενο το παρακολουθείται εξονυχιστικά από επιστήμονες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών που τονίζουν σε πρώτη φάση ότι δεν συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας».  

Από νωρίς σήμερα το πρωί μηχανήματα του δήμου δούλευαν ασταμάτητα για να απομακρύνουν βράχους και μπάζα, με τη δημοτική Αρχή να κάνει ωστόσο λόγο για τραγικές καταστάσεις που επικρατούν εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο, στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου.  

Της Βάλιας Μπούη

Σχόλια