default-image

Σε Τρεις Βαγιές και Δρακουλιάρη ο Β. Λαμπρινός

Κρήτη
Σε Τρεις Βαγιές και Δρακουλιάρη ο Β. Λαμπρινός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Δρακουλιάρη που καταλήγει στο Γιόφυρο και συγκεκριμένα στο τμήμα του που διασχίζει τις Τρεις Βαγιές, όπως διαπίστωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαμπρινός, Δήμος και Περιφέρεια συνεργάζονται ώστε να μην υπάρξει επανάληψη του πλημμυρικού φαινομένου που παρουσιάστηκε λόγω της πολύωρης σφοδρής νεροποντής που έπληξε τον Ιανουάριο το Ηράκλειο.

Ήδη, τα συνεργεία της Περιφέρειας με μηχανήματα εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, όπως ανέφερε, για να καθαριστεί και να διανοιχτεί η κοίτη του ποταμού έως ότου λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Ο κ. Κουκιαδάκης με τη σειρά του τόνισε ότι έχει αρχίσει ήδη ο καθαρισμός του ποταμού παρεμβαίνοντας ακόμα και σε φερόμενες ως ιδιοκτησίες, αλλά και σε ιδιοκτησίες για τις οποίες δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής σε συνεννόηση με τους κατοίκους και οι οποίες βρίσκονται στην κοίτη του.

Αυτό γίνεται, όπως είπε, για να περιοριστεί όσον το δυνατόν ο κίνδυνος νέας πλημμύρας, αλλά το πρόβλημα έγκειται, όπως ανέφερε, στη γέφυρα του Δρακουλιάρη που πρέπει σε συνεργασία με το Δήμο «να την κατεδαφίσουμε, διαφορετικά θα έχει πάντα πρόβλημα η περιοχή».

Πάντως, Δήμος και Περιφέρεια επεξεργάζονται από κοινού σχέδιο για την κατασκευή έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News