default-image

"Δεν είναι ευρωφοβικός όποιος διαφωνεί με την Ε.Ε."

Κρήτη
"Δεν είναι ευρωφοβικός όποιος διαφωνεί με την Ε.Ε."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαφής και κατηγορηματικός ήταν ο λόγος του βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κώστα Δαμαβολίτη, κατά των ευρωφοβικών και εθνικιστικών χαρακτηρισμών που αποδόθηκαν στο κίνημα των ΑΝ.ΕΛ., σε πολιτική εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Ο κ. Δαμαβολίτης, απευθυνόμενος στους επικριτές του, διερωτήθηκε «με ποια λογική χαρακτηρίζεται ευρωφοβικός όποιος τολμά να διαφωνήσει με συγκεκριμένες πολιτικές της Ε.Ε.». Εν συνεχεία, διαφοροποίησε για άλλη μια φορά την πατριωτική από την εθνικιστική φωνή, ανασύροντας από την ιστορική συμφωνία της Τροιζήνας τρία στοιχεία: το γηγενές στοιχείο εδαφικού προσδιορισμού, την ελληνική γλώσσα και την πίστη σε ένα Θεό ζώντα, βάσει των οποίων οι Έλληνες σήκωσαν τουφέκι και απελευθέρωσαν τον τόπο.

«Γι' αυτά τα στοιχεία υπάρχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι το «μπετόν χωρίς σίδερα δεν κρατάει» και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πέτυχαν το στόχο τους, αφού «ο πολίτης επέλεξε συγκεκριμένα δομικά υλικά για το καινούργιο πολιτικό οικοδόμημα. Δεν είναι όμως ώρα για χαρές και πανηγύρια, αλλά ώρα ευθύνης, καθώς το μπλοκ του εξωτερικού περιμένει τις κινήσεις του νέου πολιτικού συμπλέγματος».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον απαράδεκτο «δημοσκοπικό τρόμο» της προεκλογικής περιόδου, που διαμόρφωσε αρνητικό κλίμα για το κίνημα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News