Ειδήσεις

Ηράκλειο: Παρόλο που τοποθετήθηκαν δάσκαλοι, κενά υπάρχουν

Παραμένουν τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου αναφορικά με τις θέσεις δασκάλων, νηπιαγωγών, εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και ειδικοτήτων, σύμφωνα με ενημέρωση από τον κ. Μανώλη Μπελαδάκη, ο οποίος μετά από τη συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε) Ηρακλείου ανέλαβε καθήκοντα ως αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών. Μάλιστα, επ' ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Μπελαδάκης στέλνει και μήνυμα με το οποίο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και τα κενά που πλέον υπάρχουν στο νομό, σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη έχουν ως εξής:

Στις 28/1/2015 τοποθετήθηκαν:

• Τρεις εκπαιδευτικοί Π.Ε 70 (Δάσκαλοι Κρατικού Προϋπολογισμού) στα σχολεία:

1. Δημοτικό Σχολείο Αντισκαρίου

2. Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας

3. Δημοτικό Σχολείο Καπαριανών

• Δύο εκπαιδευτικοί Π.Ε. 70 (Δάσκαλοι ΕΣΠΑ) στα σχολεία:

1. Δημοτικό Σχολείο Γουρνών

2. Δημοτικό Σχολείο Χάρακα

Έτσι, παραμένουν ακόμα κενά Π.Ε.70 (δασκάλων) στα παρακάτω σχολεία:

• 3ο Δημοτικό σχολείο Τυμπακίου

• Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρα

• Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ασιτών

• 35ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου  

• 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Παράλληλες στηρίξεις

Όπως αναφέρει ο κ. Μπελαδάκης, σήμερα θα τοποθετηθούν 37 εκπαιδευτικοί Π.Ε.70 και 3 εκπαιδευτικοί Π.Ε.60 κι ενώ οι κενές θέσεις παράλληλης στήριξης είναι 65. Έτσι παραμένουν ακόμα τα παρακάτω κενά:

Κενά παράλληλης στήριξης που δε θα καλυφτούν:

α. Δεκαπέντε θέσεις δασκάλων

β. Τρεις θέσεις νηπιαγωγών

Κενά ειδικοτήτων:

ΕΑΕΠ Αγγλικών Π.Ε.06: Κενό 1

Κλασικού Αγγλικών Π.Ε.06: Κενά 3

Γυμναστές: Κενά 4

Στο μήνυμά του, απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Μπελαδάκης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τη συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε) Ηρακλείου, από τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης στις 28/1/2015, αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως αιρετός εκπρόσωπός σας, με τη βεβαιότητα της συνέχειας των συναδελφικών δεσμών αμοιβαιότητας και συναντίληψης που καλλιεργήθηκαν όλα τα χρόνια της συνδικαλιστικής μου διαδρομής.

Δηλώνω για άλλη μια φορά τη σταθερή και αμετακίνητη θέση μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, με γνώμονα τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τη δημοκρατική λειτουργία του Υπερεσιακού Συμβουλίου.

Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα που σας απασχολούν, πάντα με ανθρώπινη προσέγγιση και σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του κάθε συναδέλφου, υπηρετώντας έναν άλλο εκπαιδευτικό πολιτισμό σε μια αρμονικότερη σύζευξη της συνδικαλιστικής πρακτικής και της κοινωνικής αναγκαιότητας.

Υπογραμμίζω για άλλη μια φορά ότι στη σημερινή εποχή της κρίσης, των μεγάλων αλλαγών και των κοινωνικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να βρει τους ισχυρούς δεσμούς του με την κοινωνία και θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτό δηλώνοντας ρεαλιστές στη δράση και οραματιστές στην ελεύθερη σκέψη.

Καλή συνεργασία!».

Σχόλια