default-image

Παρέμβαση Στρατούλη για τις δηλώσεις Ρωμανιά

Ελλάδα
Παρέμβαση Στρατούλη για τις δηλώσεις Ρωμανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παρέμβαση Στρατούλη προκάλεσαν οι δηλώσεις Ρωμανιά για τις συντάξεις.  Ο νέος γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφερόμενος στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία είπε πως το Μάρτιο θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων για το οποίο όμως θα βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο mega  δήλωσε «Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα συντάξεων, πληρωμής, καταβολής συντάξεων, δεν υπάρχουν. Έχω την αίσθηση όμως ότι τον Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, θα δούμε όμως μέχρι τότε θα βρούμε λύση. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, επαναλαμβάνω, και χωρίς να έχω μιλήσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Με τις γνώσεις που ήδη είχα», είπε ο νέος γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων.

Λίγο αργότερα, στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος επεσήμανε: «Δεν ξέρω αν ξέρει κάτι ο κ. γενικός που δεν το ξέρω εγώ, αλλά ας μην γελιόμαστε όλους τους μήνες, αγώνα κάνουμε κάθε μήνα, αλλά αγώνα ο οποίος επιτυγχάνει τη διασφάλιση των συντάξεων. Πιστεύω ότι έδωσε το κλίμα ότι σαφέστατα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα. Αυτή είναι η άποψή μου».

Σε παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε ότι  οι συντάξεις είναι Απόλυτα εξασφαλισμένες .

«Να μην έχετε καμία ανησυχία, η κυβέρνηση η νέα που ανέλαβε και το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ της σύνταξης του κάθε συνταξιούχου. Οχι μόνο για το Γενάρη και τον Φλεβάρη και για τον Μάρτη και για τον Απρίλη και για τον Δεκέμβρη και για τις επόμενες χρονιές.», τόνισε ο κ. Στρατούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε: «Σας διαβεβαιώ ως αρμόδιος υπουργός είναι εγγυημένες. Αυτό σας είπε και ο κ. Ρωμανιάς ότι όποια προβλήματα προκύπτουν στο μέλλον θα τα λύνουμε άμεσα γιατί έχουμε σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα σας ανακοινώσουμε όχι εξαγγελίες με λόγια, αλλά θα κάνουμε συγκεκριμένες πράξεις με τις οποίες θα αποδείξουμε ότι εμείς ήρθαμε όχι μόνο για να διασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ των συντάξεων αλλά για να σταματήσουμε τις μειώσεις και να αρχίσουμε να στηρίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά το ασφαλιστικό σύστημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News