Ειδήσεις

Εργαζόμενη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον εργοδότη της

Ένα απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενης από τον εργοδότη της ερευνά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με βάση όχι μόνο τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες της ίδιας αλλά και στελεχών τις επιχείρησης!!

Η εργαζόμενη εργάζεται σε ανώνυμη εταιρεία που εδρεύει στο κέντρο του Ηρακλείου και τον τελευταίο καιρό δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες της, την περασμένη εβδομάδα προχώρησε και σε βιαιοπραγίες.

Να σημειωθεί ότι τις παραπάνω καταγγελίες, οι οποίες έγιναν στο γενικό γραμματέα του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά τις επιβεβαίωσε - προς τιμήν του - και ο πρόεδρος της Α.Ε. στην οποία συνέβη το περιστατικό.

Μάλιστα στηρίζει την εργαζόμενη, καταδικάζει το περιστατικό και το αποδίδει σε «ξέσπασμα» του συνεταίρου του λόγω των δικών τους διαφορών.

Παρόντες στο περιστατικό ήταν οι συνάδελφοι της παθούσας, που χάρη στην παρέμβασή τους γλίτωσε από τα χειρότερα.

Η εργαζόμενη ήδη έχει προχωρήσει σε μήνυση ενώ αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις σωματικές βλάβες που υπέστη.

Παρά το γεγονός ότι είναι τρομοκρατημένη από το παραπάνω περιστατικό, ανησυχεί να μη χάσει τη δουλειά της, αφού είναι η μοναδική εργαζόμενη στην οικογένειά της.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του καταδικάζει το παραπάνω περιστατικό, το οποίο - όπως αναφέρει - «για άλλη μία φορά αποδεικνύει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις της εργαζόμενης Ελληνίδας.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όχι μόνο δε θα επιτρέψει την επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών, αλλά ζητάει και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω εργοδότη από τη στιγμή που θα αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη. Την πρώτη ημέρα επιστροφής της εργαζόμενης στη δουλειά της μετά από την πολυήμερη αναρρωτική άδεια λόγω των σοβαρών σωματικών βλαβών που υπέστη, θα συνοδεύεται από το γενικό γραμματέα του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά.

Σχόλια