Ειδήσεις

Η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη 2015 εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ, προχωρώντας σε ένα μικρό απολογισμό και παράλληλα ευχαριστώντας όλους όσοι συστρατεύτηκαν με το κόμμα συμβάλλοντας στην ενίσχυσή του.

Εξάλλου καλεί όσους ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ να προχωρήσουν σε καθημερινούς αγώνες στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στο κίνημα, «για να ανακτηθούν οι μεγάλες απώλειες των εργαζομένων την περίοδο της κρίσης, για να μην πληρώσουν ξανά οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι τα όποια ψίχουλα δοθούν στην ακραία φτώχεια, αλλά να πληρώσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο, αλλά και γενικότερα στην πάλη για να αλλάξει συνολικά χέρια η εξουσία», όπως αναφέρει.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ στο Ηράκλειο σημείωσε άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε σχέση τόσο με τις εκλογές του Ιούνη του 2012, όσο και με τις ευρωεκλογές του 2014, ενώ εκλέγεται και κομμουνιστής βουλευτής. Ιδιαίτερα, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους ψηφοφόρους που για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ, εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλειά του, τη μαχητικότητά του στην πάλη για τα συμφέροντα του εργαζομένου λαού, ακόμη και αν δε συμφωνούν όλοι με όλες τις θέσεις του ΚΚΕ.

Επιβεβαιώνεται η θετική τάση συσπείρωσης στο ΚΚΕ, ανάκτησης απωλειών ψήφων και εισροής νέων.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε εν μέσω των συμπληγάδων ότι υπάρχει "καλός" και "κακός" δρόμος μέσα στην Ε.Ε., του φόβου και της τρομοκρατίας από τη μια και των αυταπατών ότι δήθεν μια δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την πορεία σε όφελος των λαϊκών δυνάμεων από την άλλη.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη συσπείρωση δυνάμεων, την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο Ηράκλειο για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε στο λαό, να υπάρξει δυνατή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση υπέρ του λαού και στη Βουλή, με τις προτάσεις του, αλλά πάνω από όλα στο κίνημα για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία για το σήμερα και για την προοπτική. Για να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στην Ε.Ε., τα μνημόνια διαρκείας, τα μονοπώλια, το κεφάλαιο και την εξουσία του, που είναι εδώ, παρόντα.

Καλούμε όσους έκαναν το θετικό βήμα και ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ να συνεχίσουν και να συναντηθούν μαζί μας στους καθημερινούς αγώνες, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στο κίνημα, για να ανακτηθούν οι μεγάλες απώλειες των εργαζομένων την περίοδο της κρίσης, για να μην πληρώσουν ξανά οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι τα όποια ψίχουλα δοθούν στην ακραία φτώχεια, αλλά να πληρώσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο, αλλά και γενικότερα στην πάλη για να αλλάξει συνολικά χέρια η εξουσία.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλει και να παλεύει μέσα στο λαό για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο: Με το λαό στην εξουσία, πραγματικά κυρίαρχο, ικανό να αναδείξει τη δική του διακυβέρνηση, τη διακυβέρνηση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την Ε.Ε. και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».

Σχόλια