default-image

Βαρουφάκης: "Τέλος στην αυτοτροφοδοτούμενη κρίση"

Ελλάδα
Βαρουφάκης: "Τέλος στην αυτοτροφοδοτούμενη κρίση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γυρίζουμε σελίδα στη λανθασμένη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται», τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Αναγνώρισε τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Γκίκας Χαρδούβελης, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα δεν ήταν δικής του εμπνεύσεως, αφού καταρτίστηκε το 2012.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο νέος "τσάρος" της οικονομίας είπε ότι «είμαστε κατά των πολιτικών λιτότητας αλλά υπέρ του λιτού βίου», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν δεν έκαναν σπατάλες, δεν είχαν φορτωμένες πιστωτικές κάρτες και επένδυαν τις οικονομίες τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

«Δε ζητάμε άλλα λεφτά από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, μας έδωσαν ήδη πολλά, αλλά έπεφταν σε μαύρη τρύπα», τόνισε, προσθέτοντας ότι αλλάζουμε λογική αντιμετώπισης της κατάστασης και της βοήθειας.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι κανείς δεν έχει διάθεση για συγκρούσεις και «μονομαχίες».

Η δήλωση με την οποία έκλεισε ο κ. Βαρουφάκης, που όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί επάνω του, είναι ότι το «κράτος έχει συνέχεια, όχι όμως η ανατροφοδοτούμενη κρίση».

(Πηγή video: naftemporiki.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News