Ειδήσεις

Σεμινάριο για βοηθούς λογιστών στο Επιμελητήριο

Ένα νέο σεμινάριο, με θέμα τις βασικές πρακτικές γνώσεις για τους βοηθούς λογιστών και τις αλλαγές στη νομοθεσία των επιχειρήσεων, διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το σεμινάριο, διάρκειας συνολικά 24 ωρών, θα διεξαχθεί κατά τις ημέρες και ώρες: Δευτέρα 2/3 (17:00 έως 21:00), Πέμπτη 5/3 (17:00 έως 21:00), Σάββατο 7/3 (10:00 έως 14:00), Δευτέρα 9/3 (17:00 έως 21:00), Πέμπτη 12/3 (17:00 έως 21:00), Σάββατο 14/3 (10:00 έως 14:00). Το κόστος του προγράμματος είναι 120€ ανά συμμετοχή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βοηθούς λογιστών, μεσαία και ανώτερα στελέχη λογιστηρίου (εργαζόμενοι σε εταιρείες και λογιστικά γραφεία), καθώς και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουν και να ελέγξουν την ομαλή και αποδοτική λειτουργία ενός σύγχρονου λογιστηρίου προσαρμοσμένο στις ανάγκες της οικονομικής κρίσης και στις καταιγιστικές αλλαγές της νομοθεσίας.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα των βημάτων των διαφόρων διεργασιών του λογιστηρίου μέσα από σύγχρονα εργαλεία καθημερινής δράσης.

Στους συμμετέχοντες μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα δοθεί έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με τη βασική νομολογία και ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το λογιστικό σχέδιο, καθώς και τις εκατόν πενήντα λογιστικές εγγραφές που χρησιμοποιεί ο λογιστής μιας ανώνυμης (ή άλλης εταιρείας) από την ίδρυσή της έως και το κλείσιμο του ισολογισμού.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής εξάσκησης μέσω παραδειγμάτων (case studies).

Εισηγητής στο σεμινάριο θα είναι ο κ. Γρηγόρης Κοκολάκης, λογιστής-φοροτεχνικός σύμβουλος, πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά (πρώην Α.Β.Σ.Π.) με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ασκεί το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού συμβούλου επιχειρήσεων επί 18 έτη.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και κάτοχος αδείας λογιστή-φοροτεχνικού Α' τάξης. Παράλληλα με την απασχόλησή του ως προϊστάμενος λογιστηρίου και ως οικονομικός διευθυντής σε διάφορες εταιρείες, έχει διδάξει ως καθηγητής-εισηγητής το μάθημα της Λογιστικής, της Φορολογίας Φυσικών & Νομικών Προσώπων και τον Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο δίνονται στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302735 & 302730 κ. Κυριάκος Λεονταράκης, email: Leontarakis@katartisi.gr, φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr, από τις 09:00 έως 15:00 (αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr).

Σχόλια