default-image

Μυστική συνάντηση Σταθάκη για το "Δασκαλογιάννης"

Χανιά
Μυστική συνάντηση Σταθάκη για το "Δασκαλογιάννης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάγνωση από τον πρωθυπουργό των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων, με το κρητικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο αεροδρόμιο "Ι. Δασκαλογιάννης" των Χανίων.

Τη νέα συζήτηση άνοιξε πριν καλά-καλά παραλάβει τη θέση του ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης, που τόνισε πως η κεντρική τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ότι θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας. Ωστόσο δεν άνοιξε παραπέρα τα χαρτιά του και παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα, καθώς ο κ. Σπίρτζης βρίσκεται υπό τον υπερυπουργό και Χανιώτη Γιώργο Σταθάκη. Το neakriti.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι το Σάββατο και μία ημέρα πριν τις εκλογές συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που ήταν στα Χανιά, ο νέος υπερυπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού συναντήθηκε για τουλάχιστον μισή ώρα στο αεροδρόμιο με εκπροσώπους των εργαζομένων. Εκεί οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησε ανοικτά για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο ξεκάθαρο "όχι" για το αν προχωρήσουν οι διαδικασίες για παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων δεν ακούστηκε. Στις προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να κάνει "φύλλο και φτερό" τη σύμβαση παραχώρησης τόσο από νομικής όσο και από οικονομικής άποψης.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο έχει παραχωρηθεί ήδη σε γερμανικό όμιλο, πακέτο και με αλλά περιφερειακά αεροδρόμια, ωστόσο, πέραν της ανακοίνωσης, οι υπογραφές δεν έχουν πέσει και φυσικά μέχρι τώρα το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Επιπροσθέτως πρέπει να συνεκτιμηθούν δυο βασικοί παράγοντες. Πρώτον ότι είναι ένα κερδοφόρο αεροδρόμιο με καθαρά έσοδα περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και δεύτερον ότι ήδη βρίσκονται στην τελική ευθεία και οι εργασίες επέκτασης και εκσυγχρονισμού και μάλιστα με κοινοτικά κονδύλια 110 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά, συν το ότι τα τελευταία χρόνια το "Ι. Δασκαλογιάννης" παρουσιάζει ραγδαία αύξηση της κίνησης, ασφαλώς και θα συνεκτιμηθούν αλλά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο κ Τσίπρας στη Βουλή.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά έχει πει ξεκάθαρο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση, το ίδιο και η ΟΣΥΠΑ, με τον πρόεδρο της μάλιστα, κ. Αλεβιζόπουλο, να είχε βρεθεί προ των πυλών του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο δεν έγινε τελικά .

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News