default-image

Στην ανακύκλωση το εκλογικό υλικό που περίσσεψε

Κρήτη
Στην ανακύκλωση το εκλογικό υλικό που περίσσεψε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο μέρος από το εφεδρικό εκλογικό υλικό των 497 εκλογικών τμημάτων του νομού παρέμεινε στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο για να καταλήξει τις επόμενες ημέρες στην ανακύκλωση, όπως άλλωστε γίνεται με ό,τι εκλογικό υλικό περισσέψει και το οποίο συγκεντρώνεται σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Όπως τονίζει η γενική διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Χρύσα Ελευθερίου, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο όλο το εκλογικό υλικό που περισσεύει ανακυκλώνεται, μετά και την οριστική ανακήρυξη των εκλεγέντων βουλευτών, που γίνεται εντός δέκα ημερών από την ημέρα των εκλογών.

Η ίδια διευκρίνισε πως «σε κάθε κατάστημα της έδρας κάθε Περιφερειακής Ενότητας τηρούνται εφεδρικά ψηφοδέλτια σε περίπτωση έλλειψης για να εφοδιάσουν τα εκλογικά τμήματα. Όταν ανακηρύσσονται επίσημα τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αυτά τα ψηφοδέλτια, όπως και πρακτικά ψηφοφορίας, που περισσεύουν καταστρέφονται μέσω ανακύκλωσης.

Όσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως τα λευκά ψηφοδέλτια, τα χρησιμοποιούμε για πρόχειρες σημειώσεις, όπως και τους φακέλους, τους κρατάμε για δική μας χρήση. Όλα τα υπόλοιπα ανακυκλώνονται. Κρατείται μόνο μια σειρά για το αρχείο της Περιφέρειας».

Για ανακύκλωση πηγαίνει και το υλικό που πετάγεται κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης.

Όσον αφορά στα παραβάν, τις κάλπες και τις σφραγίδες, όπως τόνισε η κ. Ελευθερίου, φυλάσσονται στους δήμους, που είναι και υπεύθυνοι γι' αυτά, για να χρησιμοποιηθούν στις επόμενες εκλογές.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News