Ειδήσεις

Ικανοποίηση στο χώρο υγείας για την υπουργοποίηση Ξανθού

Ανακούφιση αλλά και ετοιμότητα για την προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν τη μονάδα του δήλωσαν χθες στο άκουσμα της είδησης για την υπουργοποίηση του βουλευτή του νομού τους, του γιατρού-μικροβιολόγου Ανδρέα Ξανθού, στον τομέα της Υγείας, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στο πολύπαθο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι ο κ. Ξανθός θα συμβάλει τα μέγιστα για να ξεπεραστούν πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, με κυρίαρχα αυτά που σχετίζονται με τις ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες και σε 15 ιατρικές ειδικότητες!

Εκφράζοντάς μας την ικανοποίησή του για την επιλογή του Ρεθυμνιώτη βουλευτή στο υπουργείο Υγείας, με δεδομένο μάλιστα ότι πρόκειται και για έναν άνθρωπο που είχε διατελέσει πρόεδρος του ΕΣΥ Γιατρών Ν. Ρεθύμνου, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Παναγιώτης Κοτσώνας ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου. «Δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει με χαρά η είδηση της υπουργοποίησης του Ανδρέα Ξανθού. Πιστεύουμε ότι με βάση το πολιτικό του ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του θα είναι αυτά τα όπλα για να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση στον τομέα της υγείας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το Νοσοκομείο Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές ταλανίζεται από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, η οποία είναι έντονη σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και στον τεχνικό και στον ιατρικό και στο νοσηλευτικό κλάδο».

Μάλιστα, στο σημείο αυτό, ο κ. Κοτσώνας έκανε λόγο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ως βασική εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης περνάει μέσα από την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας, κυρίως με τους ανασφάλιστους. Την καθολική και εύκολη εισαγωγή όλων των ανθρώπων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και θεωρώ ότι ο Ανδρέας Ξανθός ως υπουργός Υγείας, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής του, θα είναι υπουργός υγείας όλης της χώρας που θα ασχοληθεί ουσιαστικά με την επίλυση αυτών των προβλημάτων».

Τραγικές ελλείψεις

Ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Παναγιώτης Κοτσώνας, αναφερόμενος στις ελλείψεις του νοσοκομείου, τις χαρακτήρισε τραγικές. «Έχουμε ελλείψεις και στην ιατρική υπηρεσία και στην διοικητική και στην τεχνική. Σε 15 ιατρικές ειδικότητες έχουμε ελλείψεις. Τα ΤΕΠ χρειάζονται τρεις ακόμη ειδικευμένους γιατρούς. Και ακόμη αναισθησιολόγοι ώστε απρόσκοπτα να μπορούν να μπαίνουν χειρουργεία όχι μόνο τα επείγοντα αλλά και χειρουργεία προγραμματισμένα», είπε ο συνδικαλιστής.

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ ΤV":

Δέσμευση Ξανθού: Τι δήλωσε ο νέος υπουργός

Στην "ΚΡΗΤΗ TV" ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε: «Στηριζόμενοι στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς που ασχολούνται με τα θέματα της περίθαλψης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλους τους φορείς του τόπου μας, θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε βελτιώσεις και παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν το σύστημα υγείας στον τόπο μας».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Ξανθός εξελέγη στη θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ρεθύμνου τον Ιούνιο του 2012. Μεταξύ των άλλων (υποψηφιοτήτων σε νομαρχιακές και περιφερειακές εκλογές), διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ.

Σχόλια