Ειδήσεις

Ο Στ. Βοργιάς πιθανότατα νέος πρόεδρος του ΕΚΗ

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την προετοιμασία της εκλογής αντικαταστάτη του Σωκράτη Βαρδάκη, στη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Μετά την εκλογή του επιτυχημένου, κατά κοινή ομολογία, προέδρου του ΕΚΗ ως βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος αποφάσισε να αφήσει τη θέση αυτή, ώστε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ενώ μέχρι τώρα ενδιαφέρον για την αντικατάσταση του Σωκράτη Βαρδάκη έχει δείξει ο γενικός γραμματέας του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, που ήδη έχει έρθει σε συζήτηση με όλα τα άλλα στελέχη.

Αύριο Πέμπτη η διοίκηση του ΕΚΗ συνεδριάζει για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου θα ανακοινώσει και επίσημα ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες η διαδικασία εκλογών για να εκλεγεί ο αντικαταστάτης του.

Ο Στέλιος Βοργιάς, υπό προϋποθέσεις, αναμένεται να είναι ο νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όπως επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας. Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" χθες, δήλωσε: «Τόσο εγώ προσωπικά όσο και το Εργατικό Κέντρο τα τελευταία 4 χρόνια, βασισμένοι πάνω σε αρχές που έχουν να κάνουν με την εκπροσώπηση των εργαζομένων, συμβάλαμε στην ανατροπή όλων αυτών των επαίσχυντων πολιτικών της τελευταίας πενταετίας. Αυτό συνέβαινε μέχρι την ημέρα των εκλογών. Απ' την επομένη, οφείλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα να παίξουμε αντιπολιτευτικό ρόλο όσον αφορά την υλοποίηση των υποσχέσεων της νέας κυβέρνησης. Σε περίπτωση μη εφαρμογής των κυβερνητικών υποσχέσεων που έδωσε σε όλη την προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι».

Σχόλια