default-image

Διαδικτυακό πόλεμο καταγγέλλει ο Α. Τσιλογιάννης

Ηράκλειο
Διαδικτυακό πόλεμο καταγγέλλει ο Α. Τσιλογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σοβαρές καταγγελίες για επιχείρηση φίμωσής του προχωρά ο Ανδρέας Τσιλογιάννης. Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Hρακλείου υποστηρίζει ότι πρώην σύντροφοί του, οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα και επέλεξαν άλλο πολιτικό δρόμο, επιτέθηκαν διαδικτυακά στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο facebook, με στόχο, όπως υποστηρίζει, να τον φιμώσουν.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει σε επιστολή του, «κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, μέσα στην προεκλογική περίοδο, είχα αρκετή επισκεψιμότητα στο προφίλ μου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook, όπου μέσα σε συγκεκριμένα πολιτικά μου ποσταρίσματα δεχόμουν πολλά σχόλια από νυν και πρώην συντρόφους από το ΠΑΣΟΚ, ανά την Ελλάδα, οι οποίοι ορισμένοι εξ αυτών επέλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετικό πολιτικό δρόμο από το δικό μου στις εθνικές εκλογές.

Τα μηνύματα των πρώην πλέον συντρόφων μου (η πλειοψηφία τους από την υπόλοιπη Ελλάδα) ήταν προσβλητικά στο πρόσωπό μου συμπεριλαμβάνοντας χυδαιολογίες και πολιτικές φρασεολογίες που δεν ταιριάζουν στο ύφος του πολιτικού πολιτισμού και αφορούσαν σχόλιά τους για την πολιτική απόφαση που έλαβα να δώσω τον αγώνα των εκλογών μέσα στο χώρο που γαλουχήθηκα, μεγάλωσα και έδωσα τους αγώνες μου, τόσο στα μαθητικά όσο και στα φοιτητικά χρόνια. Αυτός είναι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ.

Καθημερινά, δεχόμουν επιθέσεις από "ανθρώπους" πρώην συντρόφους ανά την επικράτεια που διάλεξαν διαφορετικό πολιτικό μετερίζι, στους οποίους, λάθος μου όπως φάνηκε, προσπαθούσα - πάντα στα πλαίσια της ευπρέπειας και του πολιτικού διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης - να εξηγήσω τους λόγους κατά τους οποίους συνέχισα να δίνω τις μάχες μέσα από το ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας στο προφίλ μου μέσα από τα ποσταρίσματα τόσο την πολιτική μου απόφαση, όσο και την πρόταση υποψηφιότητάς μου που έγινε από το ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή μου στις βουλευτικές εκλογές στο νομό Ηρακλείου, αλλά και τους λόγους που αποφάσισα να μην είμαι τελικά υποψήφιος.

Χθες (σ.σ. προχθές) τα ξημερώματα στις 2:06 π.μ. (26-01-2015), διαπίστωσα πως ο λογαριασμός μου στο facebook έχει μπλοκαριστεί και η πρόσβαση σε αυτόν από μένα αδύνατη, με τον ιστότοπο να αναφέρει στους λόγους του μπλοκαρίσματος το πολιτικό περιεχόμενο που για πολλούς θεωρούνταν προκλητικό, οι οποίοι έπειτα από μαζικά μηνύματα που έστειλαν στη συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησαν και προκάλεσαν το μπλοκάρισμα του λογαριασμού μου».

Μάλιστα, ο κ. Τσιλογιάννης δε διστάζει να φωτογραφίζει ως υπαίτιους της διαδικτυακής επίθεσης στελέχη που προέρχονται από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Προφανώς η αιτία της μη εισόδου στη Βουλή του πολιτικού φορέα που συμμετείχαν ήμουν εγώ. Προφανώς έπειτα από τις επιθέσεις τους τις λεκτικές προς εμένα, πάντα σε συνεννόηση μεταξύ τους, όπως και έμαθα, έστειλαν μαζικές αποστολές εναντίον μου στο Facebook, με αποτέλεσμα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να μπλοκάρει το προφίλ μου. Πράξη πολιτικά ανήθικη, κάτω από το τραπέζι, που τέτοιες συμπεριφορές ταιριάζουν στα φασιστικά κόμματα, με τη φίμωση του ελεύθερου πολιτικού διαλόγου ανατρέποντας την ελευθερία λόγου γραπτού και προφορικού, στοιχεία που διέπουν τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Αναρωτιέμαι ποιους συμφέρει η διαδικτυακή μου φίμωση και η πτώση του χρονολογίου μου».

Και καταλήγει προκαλώντας τους «εισβολείς» να αποκαλυφθούν: «Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Πώς υπερασπίζεται η διαφορετική άποψη;

Καταλαβαίνω την πίκρα ορισμένων συντρόφων, λόγου του αρνητικού αποτελέσματος, έχοντας διαχωρίσει τη θέση τους, όμως αυτές οι ενέργειες δε συνάδουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης. Πολιτικά χτυπήστε με όσο θέλετε. Ο αγώνας μου δικαιώθηκε - με κάθε τρόπο θα αγωνιστώ για την ενότητα του τραυματισμένου μας χώρου. Δε θα σταματήσω να μιλάω και να αποτυπώνω είτε γραπτώς είτε προφορικά τις σκέψεις μου. Ονοματεπώνυμο έχω και ό,τι λέω το κάνω φανερά στο φως πάντα με υπογραφή. Επώνυμα. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Όχι στο σκοτάδι και στις πολιτικές σκιές.

Ναι στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και στην πολιτική αντιπαράθεση.

Ώρα να μιλήσουμε καθαρά, χωρίς εκφοβισμούς, ύβρεις και απειλές, αναλαμβάνοντας την πραγματική ευθύνη.

Θέλουμε να συνθέσουμε ξανά το χώρο μας; Μπορούμε;

Τσιλογιάννης Ανδρέας, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου και πρώην μέλος τομέα Οργανωτικής Πολιτικής Ε.Σ ΠΑΣΟΚ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News