default-image

Η επιλογή Κοντονή στον αθλητισμό, δείχνει και τον στόχο

Αθλητισμός
Η επιλογή Κοντονή στον αθλητισμό, δείχνει και τον στόχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά λέγονται και γράφονται για την επίδραση που μπορεί να έχει στον αθλητισμό, η αλλαγή σελίδας στην κυβέρνηση. Οι διαφορές φιλοσοφίας και πολιτικής απέχουν τουλάχιστον θεωρητικά από το χθες. Ωστόσο η επιλογή ενός ανθρώπου που δεν έχει συνδεθεί τόσο με τα αθλητικά, κάτι δείχνει. Μπορεί οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, να έχουν να κάνουν με τα οικονομικά της χώρας, τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και πολλά άλλα ζωτικής σημασίας, ωστόσο ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο, αποτελούν σημεία αναφοράς σε φαινόμενα διαφθοράς και συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην κοινωνία. Έδειξαν ότι το έχουν κατανοήσει προχωρώντας στην σύσταση υφυπουργείου αθλητισμού στο νέο σχήμα, αφήνοντας στην άκρη το αρχικό σχέδιο για τον περιορισμό σε μια Γενική Γραμματεία.

Έτσι η επιλογή του Σταύρου Κοντονή στη θέση του υφυπουργού αθλητισμού, με όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το βιογραφικό του, φανερώνει και μέρος του σκεπτικού των επιλογών. Ότι μάλλον εδώ δεν θα παίξουμε το κρυφτούλι.

Οι ως τώρα Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του, ως μέλοςτης Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και  της Κυβερνητικής Επιτροπής Ελέγχου Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν το δικαίωμα να υποθέσει κανείς, ότι η νέα κυβέρνηση, θα δώσει σημασία στα ζητήματα διαφθοράς κάθε μορφής στο χώρο του αθλητισμού. Ίσως αποτελεί και την προτεραιότητα, αφού θα χρειασθεί να αντιμετωπισθούν ζητήματα που έχουν σύνθετη μορφή.

Πρόκειται για άνθρωπο με το ήθος και προσωπικότητα, μεγάλη αποδοχή στην τοπική του κοινωνία και με εξαιρετικό κοινοβουλευτικό έργο . Ο ίδιος μπορεί να μην περίμενε την επιλογή, γνωρίζει όμως τα καυτά προβλήματα του χώρου, (όπως η διαφθορά και οι διαπλοκές), για τα οποία έχει και θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις καταπολέμησης, με το πλεονέκτημα του «άφθαρτου» στον χώρο καθώς και με κεκτημένο σεβασμό από την κυβέρνηση..  Αυτός δηλαδή που θα πρέπει να είναι ο ρόλος της Πολιτείας…

Ένα από τα άρθρα του μάλιστα στις 11 Ιανουαρίου στην Αυγή, τονίζει την άποψη του ότι «οι ολιγάρχες, δεν θα χειραγωγούν την πολιτική», όπου αναλύει πλήρως τη θέση του:  «Είναι αδιανόητο στην πατρίδα μας μία κλίκα ολιγαρχών όχι μόνο ν' ασκεί δυσανάλογη επιρροή στην ελληνική οικονομία, σε σχέση με το τι προσφέρει στην οικονομία, αλλά να επιδιώκει και να πετυχαίνει να χειραγωγήσει την πολιτική κατάσταση, διά του προθύμου πολιτικού προσωπικού, που από αυτήν υποδεικνύεται και προς όφελός της τελικά λειτουργεί».

Το βιογραφικό του:

«Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Ζάκυνθος, 21.6.1963.

Οικογενειακή Κατάσταση: Aνύπανδρος.

Επάγγελμα: Δικηγόρος.

Σπουδές: Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξένες γλώσσες: Ρουμανικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Μέλος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Ελέγχου Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Ελέγχου Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά).

Μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βιογραφικό όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1963 και ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου.

Κατά την διάρκεια της φοίτησης του στη νομική σχολή διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών νομικής και μέλος του προεδρείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Ήταν εκλεγμένο μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Ασύλου σαν εκπρόσωπος των φοιτητών .

Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος του γραφείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΚΟΝ " Ρήγας Φεραίος" της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού

Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς ( ΑΚΟΑ ) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News