Ειδήσεις

Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου με τον πρύτανη του Π.Κ.

Η ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα, στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ευριπίδη Στεφάνου.

Ο κ. Λαμπρινός στις δηλώσεις του τόνισε: «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία στο πλαίσιο των καλών σχέσεων με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συζητήσαμε την ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην περαιτέρω αξιοποίησή του, κάτι που εντάσσεται στην προτεραιότητα που δίνουμε για την πολιτισμική αναβάθμιση του Δήμου».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέφερε: «Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος είχαμε συμφωνήσει σε μια στενή συνεργασία, η οποία συγκεκριμενοποιείται σήμερα με την πρόταση για την ίδρυση του Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού. Το Πανεπιστήμιο θα συνεισφέρει με τις δικές του δυνάμεις, με το επιστημονικό του προσωπικό και τις υποδομές που έχει».

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι έγινε συζήτηση και για άλλα ζητήματα όπως η αξιοποίηση εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, από εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι «αυτή η συνεργασία θα επεκταθεί σε όποιο επίπεδο είναι δυνατό, προς όφελος της κοινωνίας του Ηρακλείου».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη, Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Βαρδαβάς, καθώς και η προϊσταμένη του Τμήματος Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Καλλιάτα Βερβεράκη.

Σχόλια