Ειδήσεις

Η επόμενη μέρα υποψηφίων και κομμάτων

Η επόμενη μέρα, οι ανάγκες της χώρας, η αντιμετώπιση των καυτών θεμάτων των πολιτών, παράλληλα με τις δεσμεύσεις και τις ελπίδες που δημιούργησε η νέα κυβέρνηση προεκλογικά, οι συνεργασίες, οι συμμαχίες και οι "κόκκινες" γραμμές που από την αρχή ταλανίζουν το πολιτικό σκηνικό, ήταν στις πρώτες δηλώσεις υπεύθυνων κομμάτων και νεοεκλεγέντων βουλευτών στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη.

Η συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το ΣΥΡΙΖΑ και οι "κόκκινες" γραμμές που έθεσαν οι ΑΝ.ΕΛ. σε σχέση με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς απασχολούν την ηγεσία αλλά και τα στελέχη της παράταξης σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ΑΝ.ΕΛ. στην περιφέρεια Κρήτης Στέλιο Σκορδύλη. «Ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ανηφορικός», πρόσθεσε.

«Ημερομηνία-ορόσημο η 25η Ιανουαρίου απέναντι στο φόβο», η πρώτη αναφορά του υπευθύνου επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Δημήτρη Κλαράκη. «Οι δεσμεύσεις μας», επισήμανε, «θα τηρηθούν στο ακέραιο. Δύσκολο το έργο μας αλλά η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα είναι πολύ σκληρή».

Συγκινημένος για την εκλογή του ο βουλευτής του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Μανόλης Συντυχάκης, μιλώντας στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής. Ο βουλευτής επανάλαβε τις πολιτικές θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί και τη στάση που θα τηρήσει και μετεκλογικά.

Επιστροφή στο ελληνικό Κοινοβούλιο μετά από 15χρόνια για τον Σπύρο Δανέλλη, που υπηρέτησε τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά μέσα από τις τάξεις του Ποταμιού.

Η επόμενη μέρα με αλλαγή κυβέρνησης αλλά με τον ίδιο βουλευτή της Ν.Δ. στο Ηράκλειο βρίσκει τον Λευτέρη Αυγενάκη να μάχεται για το αύριο του τόπου και να εκτιμά πως «είναι πολύ πιθανό να στρογγυλέψουν οι γωνίες των θέσεων του Αλέξη Τσίπρα λίγο παρακάτω».

Η μη είσοδος του ΚΙΔΗΣΟ και του Γιώργου Παπανδρέου από το Κοινοβούλιο δεν πτοεί τα στελέχη και τα μέλη του κινήματος. «Οι Παπανδρέου είναι για τα δύσκολα και στην πορεία τα πράγματα θα ισορροπήσουν», ήταν η εκτίμηση του υπευθύνου επικοινωνίας του κινήματος Μανόλη Στρατάκη στο Ράδιο 9,84.

Σχόλια