default-image

Συνελήφθησαν για παράνομη μεταφορά ζώων στο αεροδρόμιο

Κρήτη
Συνελήφθησαν για παράνομη μεταφορά ζώων στο αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις ενδεχόμενες "άκρες" στην Κρήτη της σπείρας που "μαζεύει" αδέσποτα (κυρίως σκυλιά) και τα μεταφέρει σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα πουλά για πειράματα ή και σε... οίκους ανοχής ζώων, ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές.

Ενώπιον της εισαγγελέως προσήχθησαν τρία άτομα - ένας Άγγλος, μία Ολλανδέζα και μία Γαλλίδα - που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να βγάλουν παράνομα στο εξωτερικό σκυλιά από την Κρήτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ολλανδέζα (μαζί της ήταν και τα άλλα δύο άτομα, αλλά δε θα ταξίδευαν) χθες, μέσω του αερολιμένα Ηρακλείου, προσπάθησε να ταξιδέψει με πέντε σκυλιά στο εξωτερικό. Η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς, έχοντας μαζί της πέντε διαβατήρια για τα κατοικίδια, ότι είναι δικά της, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώθηκε.

Επίσης διαπιστώθηκε από τα εισιτήρια ότι θα επέστρεφε μέσα σε δύο μέρες, δηλαδή θα μετέφερε ουσιαστικά τα ζώα στο εξωτερικό. Στη συνέχεια η ίδια δέχτηκε ότι τα πήγαινε στη Γερμανία για υιοθεσία.

Πάντως αποδείχτηκε ότι τα ζώα δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, όπως υπεύθυνη δήλωση και έγγραφα της κτηνιατρικής υπηρεσίας για ταξίδια ζώου. Τα πέντε διαβατήρια είχαν βγει στο όνομα άλλων ιδιοκτητών, οπότε γίνεται και εξέταση για χρήση πλαστού εγγράφου. Τα ζώα πάντως φαίνεται ότι τα έχουν πάρει από το καταφύγιο σκυλιών.

Για το θέμα ενημερώθηκε η Φιλοζωική και οι αρμόδιες υπηρεσίες έστειλαν την προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ενώ ελήφθησαν καταθέσεις.

Εξετάζεται αν οι συλληφθέντες ανήκουν στο διεθνές κύκλωμα εμπορίας ζώων, το οποίο μαζεύει αδέσποτα και τα πωλεί για 400 ευρώ το ένα, σε εταιρείες που κάνουν πειράματα πάνω σε ζώα ή και σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν για να δικαστούν στο αυτόφωρο μονομελές, αλλά η δίκη τους πήρε αναβολή για την Πέμπτη.

Πρόσφατα, μάλιστα, συνελήφθησαν στην Αθήνα άτομα που προσπάθησαν να βγάλουν στο εξωτερικό 15 ζώα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News