default-image

Εκπρόσωπος κόμματος έβαζε έξτρα σταυρούς σε υποψήφιο

Κρήτη
Εκπρόσωπος κόμματος έβαζε έξτρα σταυρούς σε υποψήφιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον "Γκόρτζο" της τηλεόρασης μέχρι τον "Γκόρτζο" της διπλανής πόρτας και εκείνον που "έλειωσε" παπούτσια ενόψει εκλογών, αλλά είχε στο μυαλό του μια "νίκη" που θα στηριζόταν όχι και σε τόσο "καθαρά" και νόμιμα κριτήρια εκλογής, απ' ό,τι φαίνεται μας χωρίζει, δε μας χωρίζει μια ανάσα.

Κι αυτό γιατί και σε αυτές τις εκλογές επιχειρήθηκε να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στη διάρκεια της καταμέτρησης. Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκλογικό τμήμα του Μασταμπά στο Ηράκλειο, όταν "εμβρόντητη" η δικαστική αντιπρόσωπος "τσάκωσε στα πράσα" την εκπρόσωπο κόμματος, η οποία, εκμεταλλευόμενη την αγωνία της στιγμής για τη σωστή και άμεση καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, έβαζε και ένα σταυρό παραπάνω στα ψηφοδέλτια του κόμματος που εκπροσωπούσε και βέβαια στον υποψήφιο που υποστήριζε.

Κανείς δε γνωρίζει σε πόσα ψηφοδέλτια κατάφερε να παρέμβει πριν την τσακώσουν, ωστόσο το "πάθος" της ήταν τέτοιο που ακόμη και σε ψηφοδέλτια με συμπληρωμένους τους τρεις σταυρούς, εκείνη ακάθεκτη έβαζε και τέταρτο!

Σχεδόν "πάγωσε" η νεαρή γυναίκα όταν την αντιλήφθηκαν και η σοβαρότητα του περιστατικού, όπως ήταν αναμενόμενο, κινητοποίησε μέχρι και τον επικεφαλής (έφορο) της Εφορευτικής Επιτροπής, αφού μέχρι εκείνη την ώρα εκπρόσωποι κομμάτων ζητούσαν να ακυρωθούν εντελώς τα "πειραγμένα" ψηφοδέλτια, η δικαστική αντιπρόσωπος και άλλα μέλη της επιτροπής διατύπωναν την άποψη ότι πρέπει να "μετρήσει" μόνο η ψήφος στο κόμμα και όχι οι σταυροί και άνθρωποι από τα γραφεία των συνυποψηφίων του εν λόγω υποψηφίου να ζητούν να ακυρωθούν μόνο οι επιπλέον σταυροί στο όνομά του, αφού, όπως τόνιζαν, δε θα ήταν δίκαιο να επιβαρύνονται άλλοι για κάτι που δεν έπραξαν και δεν είχαν συμμετοχή ή ευθύνη.

Τα πράγματα πάντως δυσκόλευαν ως προς το ποια θα ήταν η απόφαση που θα επικρατούσε τελικά, αφού η συγκεκριμένη νεαρά δε βρισκόταν στη διαδικασία της καταμέτρησης ως μέλος της εφορευτικής, αλλά ως εκπρόσωπος του κόμματος με το οποίο κατερχόταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος.

Επί της ουσίας, το "μπαλάκι" έπεσε στην Επιτροπή. Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφηκε στα πρακτικά της διαδικασίας, με τη συγκεκριμένη εκπρόσωπο να απομακρύνεται από το χώρο μετά το επεισόδιο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και συνέχεια.

Πάντως, σε εκλογές όπως αυτές που πέρασαν, με πολωμένο κλίμα και ένταση σε πολλές περιπτώσεις, αλλά ταυτόχρονα σε μια περίοδο που ο κόσμος εξαιτίας της κρίσης φάνηκε να αιτιολογεί την πολιτική επιλογή του ζητώντας πάνω απ' όλα "καθαρότητα" και πολιτική σοβαρότητα απ' όλους τους υποψήφιους, το περιστατικό μόνο γέλιο δεν μπορεί να προκαλεί.

Όσο για την ιστορία, αν τελικά αυτοί οι σταυροί (10, 20, 50 ή 100 και 200) θα μπορούσαν να "σώσουν" τον υποψήφιο και να τον βάλουν στη Βουλή... σας αποκαλύπτουμε απλά ότι για την εκλογή του χρειάζονταν ακόμη κάποιες χιλιάδες σταυρούς.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News