default-image

Οι 16 βουλευτές της Κρήτης

Κρήτη
Οι 16 βουλευτές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας στο νομό Ηρακλείου και τρεις στο νομό Χανίων είναι οι βουλευτές της Κρήτης που εκλέγονται για πρώτη φορά. Και σε επίπεδο Κρήτης εκείνοι που επανεκλέγονται είναι συνολικά 12.

Η "Νέα Κρήτη" και το neakriti.gr παρουσιάζουν παρακάτω την "ακτινογραφία" της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Κρήτης στο νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής 25 Ιανουαρίου. Στους εκλεγέντες αναφέρουμε και τους βουλευτές εκείνους που στο παρελθόν είχαν επανεκλεγεί έστω και για μικρό χρονικό διάστημα! Από το βιογραφικό του κάθε βουλευτή προκύπτουν συμπεράσματα χρήσιμα για την κοινή γνώμη, προκειμένου να ενημερωθούν κατάλληλα οι ψηφοφόροι γύρω από τα πρόσωπα τα οποία εξέλεξαν για την εκπροσώπησή τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρόσωπα που θα χρειαστεί να δώσουν μάχες προκειμένου να προωθήσουν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το νησί, μέσα από χρονίζοντα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, αλλά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα που επιβάλλεται να γίνουν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τους εξής βουλευτές:

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Γεννήθηκε το 1963 στην Άνω Βιάννο και είναι έγγαμος με τρία παιδιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Από την 11η Ιανουαρίου 2011 ως πρώτος επιλαχών βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 έλαβε θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Διετέλεσε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το Φεβρουάριο του 2012, οπότε και καταψήφισε το μνημόνιο ΙΙ, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την Κ.Ο. του Κινήματος. Έκτοτε, συνεργάζεται με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, καθώς και σ 'αυτές της 17ης Ιουνίου, οι ψηφοφόροι τον εξέλεξαν εκ νέου, καταλαμβάνοντας πανελλαδικά την πρώτη θέση. Στη συνέχεια επέλεξε να μην ανήκει πλέον στην Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά να παραμείνει ως ανεξάρτητος βουλευτής. Στις 24 Ιουνίου 2013 ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την επίσημη ένταξή του στο ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής εξελέγη πρώτος ποσοστιαία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Είναι κάτοχος μάστερ στη Διοίκηση Οργανισμών. Υπηρέτησε μεταξύ άλλων σε θέσεις γενικού γραμματέα στο Δήμο Ηρακλείου και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου επί προεδρίας Γιάννη Κουράκη, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας το 1993 και εν συνεχεία μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με εκπαιδευτικά θέματα. Επίσης, χρημάτισε αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος το 2006 με τη "Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας". Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του 2009 και επανεξελέγη στις εκλογές που έγιναν το Μάιο του 2012 και σε εκείνες του Ιουνίου του 2012. Το 2014 επιλέχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Κρήτης για τις περιφερειακές εκλογές.

Σωκράτης Βαρδάκης

Γεννήθηκε στον Αμιρά Βιάννου το 1962. Τελείωσε το Λύκειο στο Ηράκλειο και ακολούθησε στο Επαγγελματικό Λύκειο τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και το Τμήμα Βοηθών Ιατρικών Βιολογικών Εργαστηρίων. Από το 1983 υπηρετεί στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Από πολύ νέος στρατεύτηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το 1985 διετέλεσε ταμίας στο Συνδικάτο Ταχυδρομικών Νομού Ηρακλείου, το 1988 γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος μέχρι το 1997. Το 1997 ήταν πρόεδρος στο Συνδικάτο Εργαζομένων (ενοποιημένων πλέον σωματείων) ΕΛ.ΤΑ. νμού Ηρακλείου μέχρι και το 2007. Το 1998-2002 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος το 2002 στο Δήμο Βιάννου. Το 2005 εκλέγεται για πρώτη φορά στη Διοίκηση του ΕΚΗ και καταλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή ταμία. Το 2007 επανεκλέγεται και συμμετέχει στη διοίκηση του ΕΚΗ σαν γενικός γραμματέας, οπότε και παραιτείται από πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. νομού Ηρακλείου. Από 20-05-2011 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος του ΕΚΗ.

Λευτέρης Αυγενάκης

Γεννήθηκε 18 Ιουλίου του 1972. Είναι παντρεμένος με τη Λένα Μπανιά, εκπαιδευτικό, και πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου. Σπούδασε Δομικός Κτηριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και τοπογράφος μηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών.

Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία. Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου, ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου. Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου. Κατά την κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης Επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Σπύρος Δανέλλης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1955. Σπούδασε αρχιτέκτων-μηχανικός (1979) στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Είναι παντρεμένος με τη Νένα Γαλανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και έχει δύο κόρες, τη Σμαράγδα και την Αναστασία. Από το 1996 έως το 2000 είναι βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών & Άμυνας και Παραγωγής & Εμπορίου. Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπίας στη Διεθνή Κοινοβουλευτική Ένωση (ΙΡU).

Από 2009 έως 2014 είναι ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου. Τον Ιούλιο του 2014 είναι Μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του κινήματος "Το Ποτάμι", με το οποίο και εκλέχτηκε.

Κωστής Δαμαβολίτης

Τη θέση του Νότη Μαριά, ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για να πάρει μέρος στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πήρε ο Κώστας Δαμαβολίτης. Ο κ. Δαμαβολίτης στις εκλογές του 2012 ήρθε δεύτερος, με 4.000 σταυρούς, μετά τον Νότη Μαριά. Είναι προπονητής πολεμικών τεχνών και συγκεκριμένα πυγμαχίας, παγκρατίου (αρχαίο ελληνικό άθλημα) και κικ μπόξινγκ. Ο Κώστας Δαμαβολίτης από το 2007 διατηρεί στο Ηράκλειο το δικό του γυμναστήριο, το οποίο ονομάζεται "Πυξ Λαξ". Με τις πολεμικές τέχνες ασχολείται επαγγελματικά από το 1998, ενώ στο παρελθόν μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει και σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις.

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γεννήθηκε το 1961 στο Αρκαλοχώρι και σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1978 και την περίοδο 1979-1980 διετέλεσε Α' γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Αρκαλοχωρίου. Από το 1980 μέχρι το 1981 ήταν Α' γραμματέας του Επαρχιακού Γραφείου Ανατολικού Μονοφατσίου και από το 1981 μέχρι το 1982 Α' γραμματέας του Γραφείου Πόλης Πανεπιστημίου Κρήτης. Την περίοδο 1982-2003 υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου. Το 1991 εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος Αρκαλοχωρίου και μέχρι το 1994 ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Ηρακλείου. Έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου από το 1991 μέχρι το 2004, αντινομάρχης (1999-2002) και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΝΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης) (2003-2004). Στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. είχε θέση υφυπουργού Εργασίας.

Μανόλης Συντυχάκης

Γεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Σόφιας της Λαϊκής Δημοκρατίας Βουλγαρίας με πτυχίο master στην Κοινωνιολογία. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων-Μαθητών Νομού Ηρακλείου και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου. Έχει πρωτοστατήσει σε πολλούς αγώνες για τα ζητήματα της νεολαίας και των εργαζομένων στο νομό Ηρακλείου. Ο Μανόλης Συντυχάκης είναι μέλος της ΚΝΕ από το 1978 και του ΚΚΕ από το 1986. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις εκλογές του Μαΐου του 2012 είχε εκλεγεί για πρώτη φορά ως βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Όμως μέσα σε δύο εβδομάδες ο δεύτερος επαναληπτικός γύρος των εκλογών, λόγω της αποτυχίας του πρώτου γύρου για το σχηματισμό κυβέρνησης, τον άφησε και πάλι έξω από το Κοινοβούλιο. Έτσι ουσιαστικά είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία εκλέγεται στο βουλευτικό αξίωμα.

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Γιώργος Σταθάκης

Ο επανεκλεγείς βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Ανάπτυξης, είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παλιό στέλεχος της Αριστεράς, προερχόμενο από το ΚΚΕ, έχει κάνει εξαιρετικές σπουδές σε Βρετανία και ΗΠΑ. Για ένα διάστημα είχε συμπέσει και έκανε παρέα στη Βοστώνη με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Παύλο Γερουλάνο. Οι φίλοι του τον περιγράφουν ως «εξαιρετικό μυαλό», οι άσπονδοι φίλοι του όμως του καταλογίζουν ότι μιλά ως τεχνοκράτης, αποφεύγοντας ριζοσπαστικούς τόνους. Στην πραγματικότητα, βέβαια, μπορεί κανείς να πει ότι ο Γιώργος Σταθάκης, έχοντας περάσει από συμβουλευτικές θέσεις στην ΕΤΒΑ, τον ΕΟΤ, το υπουργείο Οικονομίας κ.ά. αλλά και διατελώντας συνεργάτης διαπρεπών εκδοτικών οίκων του εξωτερικού, καθώς και πανεπιστημίων διεθνούς κύρους, είναι εύλογο να διατηρεί ένα προφίλ που δεν είναι συνηθισμένο για το χώρο της Αριστεράς.

Παύλος Πολάκης

Γενικός χειρουργός εντατικολόγος και δήμαρχος Σφακίων. Από το 2000 ασκεί τη χειρουργική και εργάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Αθήνα και τα Χανιά. Ο Παύλος Πολάκης διετέλεσε στο παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής "Γρ. Λαμπράκης", μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ. Εκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων με την "Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων" το 2010 και το 2014.

Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ' όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι από τους νέους βουλευτές της Κρήτης και μάλιστα στο νομό Χανίων, όπου αποτελεί έκπληξη η ανατροπή που έγινε με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί αυτήν τη φορά ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Βάλια Βαγιωνάκη

Είναι χημικός. Πρόκειται για μία ακόμη νέα εκλογή βουλευτή στην Κρήτη. Μάλιστα, η δική της εκλογή στο νομό Χανίων ήταν αυτή που "πήρε" την έδρα από τη Ν.Δ. και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Η Βάλια Βαγιωνάκη ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου. Παρούσα στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του νομού για την καλύτερη ζωή των γυναικών των νέων, των αγροτών, των εργαζομένων, για το περιβάλλον, για εθνική ανεξαρτησία. Στέλεχος της αριστεράς (ΚΚΕ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ). Νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμό "Ανεξάρτητη Νομαρχία" με επικεφαλής τον Γιώργο Κατσανεβάκη. Σήμερα αγωνίζεται για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, προκειμένου να ανοίξει νέος δρόμος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σταύρος Θεοδωράκης

Είναι Έλληνας δημοσιογράφος, παρουσιαστής και πολιτικός, ιδρυτής του κόμματος Το Ποτάμι. Γεννήθηκε στο χωριό Δραπανιάς Κισσάμου Χανίων το 1963. Μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αττικής. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1984. Έχει δουλέψει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, από τον "902 Αριστερά στα FM" μέχρι το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αλλά και σε εφημερίδες, από τη "Μεσημβρινή" μέχρι την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Για δυο χρόνια (1985-1987) ασχολήθηκε με την επιμόρφωση των Ρομ (τσιγγάνων). Έχει εκδώσει 3 βιβλία από τον "Ποταμό": "Εξομολογήσεις Πρωταγωνιστών", "Οι άνθρωποί μου", "Αυτό που ζούμε" (με σκίτσα του Δημήτρη Χαντζόπουλου). Το 2000 ξεκίνησε τους "Πρωταγωνιστές" στο κανάλι ΝΕΤ της ΕΡΤ. Από το 2006 η εκπομπή συνεχιζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παράλληλα κάθε Σάββατο γράφει στην εφημερίδα "Τα Νέα" τη στήλη "Οι άλλοι Πρωταγωνιστές".

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ανδρέας Ξανθός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Είναι γιατρός-μικροβιολόγος. Εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να σαρώνει την Κρήτη, προκαλώντας ανεπανόρθωτα πλήγματα στο άλλοτε "πράσινο νησί" της οικογένειας Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με το συνδυασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.

Γιάννης Κεφαλογιάννης

Είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές και τώρα επανεξελέγη. Κατάγεται από τα Ανώγεια Ρεθύμνου, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο.  Αφού ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνου, σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια με έντονη δραστηριοποίηση στα κοινά. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων, υπήρξε μέλος της μαθητικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ρεθύμνου (ΜΑΚΙ). Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων στη Νομική Αθηνών, ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Κωστής Δερμιτζάκης

Γεννήθηκε στην Επισκοπή Ιεράπετρας και είναι γιος του Νικολάου και της Δανάης. Ακολούθησε φαρμακευτικές σπουδές και το 1978 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ιεράπετρα. Το 1989 εντάχθηκε στο Συνασπισμό και κατήλθε υποψήφιος με το κόμμα αυτό στις εκλογές. Υπηρέτησε σε διάφορα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μεταξύ των οποίων εκείνα του αντιδημάρχου, νομαρχιακού συμβούλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ιεράπετρας. Ο κ. Δερμιτζάκης εξελέγη βουλευτής στις εκλογές που διενεργήθηκαν το Μάιο του 2012. Από τους πρώτους μήνες της θητείας του, ο κ. Δερμιτζάκης ασχολήθηκε με τα προβλήματα στο χώρο της υγείας που ταλανίζουν το νομό και στήριξε τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων.

Επανεξελέγη βουλευτής με 6.413 σταυρούς στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και έγινε ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς στο Λασίθι που εξελέγη για δεύτερη συνεχή κοινοβουλευτική θητεία.

Γιάννης Πλακιωτάκης

Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1968. Είναι πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και ήταν υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην απελθούσα συγκυβέρνηση. Είναι παντρεμένος με την Κύπρια επιχειρηματία, Αφροδίτη Δωρίτη. Κατάγεται από τη Σητεία. Θείος του ήταν ο επίσης βουλευτής Λασιθίου Μιχαήλ Χλουβεράκης (1906-1970). Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει σπουδάσει Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής. Το 1987 εντάχθηκε στη Ν.Δ. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος (1998-2002) στο Δήμο Σητείας και το 2001 έγινε μέλος της Επιτροπής Τουρισμού. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο Λασίθι με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004. Επανεξελέγη στις εκλογές των ετών 2007, 2009 και σε εκείνες του Μαΐου και Ιουνίου του 2012.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News