Ειδήσεις

Άμεσα μέτρα για την οικονομία ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Ιστορική ευκαιρία για να αναστραφεί η αδιέξοδη και καταστροφική πορεία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή και νομισματική ένωση, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρονοτριβής, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει και γι' αυτό πρέπει να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι πλήρωσαν με πολύ βαρύ τίμημα την πολιτική της λιτότητας», είπε ο κ. Καββαθάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότερες από 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν οριστικά και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά από την έναρξη της κρίσης φτάνοντας στα όρια της φτώχειας, ενώ το 70% των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ είδαν να μειώνεται ο τζίρος τους σωρευτικά κατά 75% και η συντριπτική πλειοψηφία έχει οφειλές και χρέη στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, ενώ ήδη 370.000 από αυτούς είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Μπάπμης Λεκάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο μεσημβρινό μαγκαζίνο.

Σχόλια