Ειδήσεις

Η Κρήτη ασφαλέστερος προορισμός για οικογένειες

Με γεμάτες τις βαλίτσες της από θετικά μηνύματα, αλλά και βραβείο του φιλανδικού ταξιδιωτικού περιοδικού "Mondo", που αναδεικνύει την Κρήτη ως τον ασφαλέστερο προορισμό για οικογένειες, επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την τουριστική έκθεση Matka, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, και στην οποία συμμετείχε στο Περίπτερο του ΕΟΤ, τις προηγούμενες ημέρες.

Περί τους 70.000 επισκέπτες προσέλκυσε η έκθεση, στους οποίους η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε την τουριστική πρόταση του νησιού μας αναφορικά με τις φυσικές ομορφιές, τα μνημεία πολιτισμού, το γαστρονομικό πλούτο και τις σύγχρονες και ποιοτικές ξενοδοχειακές υποδομές του νησιού.

Οι Φιλανδοί επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη, με εκείνους που έχουν ήδη επισκεφτεί το νησί να αναδεικνύονται σε ιδανικούς πρεσβευτές του τόπου μας.

Επίσης, σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών και τουριστικών παραγόντων πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης, με θέμα τη φετινή τουριστική σεζόν αλλά και μελλοντικές προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Φιλανδία στην Κρήτη.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες που θέτει η Περιφέρεια και ο επιχειρηματικός κόσμος για την τόνωση του ρεύματος προς τη χώρα και την Κρήτη και τις ανάγκες που τρέχουν για τον παραπάνω σκοπό, ο κ. Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας, επισήμανε πως απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός, από το χωροταξικό και τις υποδομές, μέχρι τα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις.

Σχόλια