Ειδήσεις

Κόντρα για την παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου

Είναι πρωτόγνωρο ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, και διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή της Νέας Δημοκρατίας. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.

Απαντώντας στις δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκου Παππά, για το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρέστη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη, επιμένει σε ανακοίνωσή της ότι οι όροι της παράδοσης-παραλαβής είχαν καθοριστεί επακριβώς.

Η κ. Σπυράκη αναφέρει πως «οι όροι της παράδοσης-παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού», και προσθέτει: «Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο».

Νωρίτερα ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ανυπόστατα τα περί τηλεφωνήματος στον διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά, κ. Μπούρα.

Στη δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα αναφέρει ότι η παράδοση της κυβέρνησης από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς έχει τηρηθεί στο παρελθόν και «εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα» και καταλήγοντας τόνισε πως «οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».

Σχόλια